• Studiul a început în 2007, când industria telefoanelor mobile, cel puțin a celor moderne, nu era atât de răspândit la nivel mondial.
  • Timp de 17 ani, cercetătorii au primit constant rapoarte din partea celor 250 de mii de persoane care au intrat în studiu.
  • Ei s-au decis asupra faptului că nu există nicio legătură între folosirea telefonului mobil și posibilitatea ca un om să dezvolte o tumoare pe creier.

Dacă stai mult timp cu ochii în telefonul mobil nu ești mai predispus să dezvolți o tumoare pe creier. Asta e concluzia unui nou studiu internațional, realizat pe nu mai puțin de 250.000 de persoane, timp de 17 ani.

Studiul a început în 2007, când industria telefoanelor mobile, cel puțin a celor moderne, nu era atât de răspândit la nivel mondial. Timp de 17 ani, cercetătorii au primit constant rapoarte din partea celor 250 de mii de persoane care au intrat în studiu, rapoarte care includeau, în principal, numărul de ore petrecute zilnic pe telefoanele mobile, iar mai apoi au urmărit, în cazul fiecăreia dintre acestea, dacă au dezvoltat sau nu o tumoare cerebrală.

În primul rând, s-au decis asupra faptului că nu există nicio legătură între folosirea telefonului mobil și posibilitatea ca un om să dezvolte o tumoare pe creier. De asemenea, în cazul persoanelor care au dezvoltat o astfel de tumoare, cercetătorii au descoperit că nu există nicio diferență între stadiile lor, indiferent dacă persoanele respective au stat mai mult sau mai puțin pe telefonul mobil. Cercetătorii mai spun doar că tehnologia avansează și că radiațiile produse de smartphone-uri sunt mai mici, comparativ cu perioada de acum 10 ani.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Citește și