- Specialiștii spun că A.I. va îmbunătății calitatea vieții fermierilor și a angajaților.
- Implementarea tehnologiei în agricultură nu va afecta numărul de locuri de muncă.
- Răzvan Prelipcean: „Aceste tehnologii vor fi din ce în ce mai dorite și convenabile.”
A.I. aduce schimbări în agricultura din România. Mai multe ferme medii și mari folosesc tehnologia pentru a îmbunătăți producția, dar și sănătatea plantelor și a albinelor. De la roboți autonomi și drone agricole, până la digitalizarea management-ului. Acestea sunt metodele prin care fermierii români vor să facă agricultura mai eficientă și cel mai important, mai sustenabilă.
Advertisment
Ce tipuri de tehnologii bazate pe Inteligența Artificială sunt utilizate în agricultură?
„Sunt utilizate doar o parte din ele, și nu pe scară largă, pentru că sunt destul de costisitoare iar fermierii au alte priorități. Au început să apară roboți pentru recoltat, pentru distrugerea buruienilor, pentru irigat. Avem sisteme de aplicare precisă a tratamentelor sau tractoare autonome care sunt dotate cu sisteme de ghidare”, a declarat Răzvan Prelipcean, Co-Fondator Naturleg, pentru Aleph News.
Cum au influențat aceste tehnologii modul în care îți conduci afacerea agricolă?
„Aceste tehnologii vor fi din ce în ce mai dorite și convenabile. La fel cum tehnologiile agricole moderne care există pe piață au devenit accesibile, la fel se va întâmpla și acum”, a adăugat acesta.
Recomandări
Citește și
- Tu cum protejezi natura? Activist de mediu: „Efectele sunt dramatice. Natura oferă niște servicii care, din păcate, nu sunt monetizate”
- Propaganda Rusiei se întinde până în Parlamentul European
- Marine Le Pen este acuzată de deturnarea de fonduri europene
Partenerii noștri