- Paștele catolic în 2024 cade pe 31 martie.
- Data diferă de la catolici la ortodocși, iar asta pentru că Biserica Ortodoxă folosește calendarul iulian, în timp ce Biserica Catolică păstrează calendarul gregorian.
- Similar sărbătorii ortodoxe, creștinii catolici iau lumină. Unii creștini catolici din Transilvania au obiceiul de a decora copacii din fața porților fetelor necăsătorite.
„Cristos a înviat!”, spun catolicii de aseară, cu ocazia sărbătorii Învierii. Pentru mulți creștini, Paștele reprezintă iepurași de ciocolată, ouă vopsite și buchete de narcise și crini, însă sărbătoarea Învierii este mult mai profundă, chiar cea mai importantă pentru creștinătate.
Advertisment
În Europa, catolicii reprezintă 40% din populație, în timp ce la nivel global, catolicii însumează peste jumătate din numărul total al creștinilor, adică 1.250.310.000, conform raportului anual publicat de Center for the Study of Global Chrisianity.
„Întotdeauna, prima zi de Paște am sărbătorit-o în familie. Începem sărbătoarea din noaptea Învierii, mergem cu toții la biserică, aducem lumină. Dimineață, din nou, mergem la biserică și duminică. Apoi, după ce ciocnim un ou de Paște petrecem în familie. A doua, a treia zi ne vizităm rudele, prietenii, este mai dinamic și mai distractiv, dar prima zi este pentru suflet și pentru reconectarea membrilor familiei”, a explicat Anny Sescu, wedding planner, la Aleph News.
Recomandări
Citește și
- România a intrat oficial în spațiul Schengen aerian și maritim. Controlul la frontieră nu va mai fi efectuat pentru pasageri
- Kia EV9 a fost desemnată cea mai bună mașină în 2024, cu 480 de kilometri autonomie. Ce caracteristici are
- Un incendiu puternic a oprit petrecerea din Centrul Vechi, sâmbătă seară, în capitală. Acoperișul unei clădiri a luat foc
Partenerii noștri