- CubeSat va desfășura un sistem de pânze solare compozite ușoare, alimentate de lumina solară.
- CubeSat-ul de mărimea unui cuptor cu microunde este programat să fie lansat la bordul unei rachete Rocket Lab Electron.
- Sistemul avansat de vele solare compozite al NASA este condus de Centrul de cercetare Ames al agenției din Silicon Valley.
O nouă misiune NASA testează un nou mod de a naviga în sistemul nostru solar, ridicându-și pânzele în spațiu – nu pentru a prinde vântul, ci prin puterea de propulsie a luminii solare, anunță NASA.
Advertisment
Sistemul avansat de vele solare compozite al NASA este condus de Centrul de cercetare Ames al agenției din Silicon Valley, California. CubeSat-ul de mărimea unui cuptor cu microunde este programat să fie lansat la bordul unei rachete Rocket Lab Electron de la Complexul de lansare 1 al companiei, situat în Peninsula Mahia din Noua Zeelandă. Fereastra de lansare se deschide marți, 23 aprilie, la ora 15:00. Desfășurarea și operarea cu succes a brațelor compozite ușoare ale velelor solare vor dovedi capacitatea și vor deschide ușa pentru misiuni la scară mai mare spre Lună, Marte și dincolo de acestea.
Odată ajuns pe orbita sa, la aproximativ 965 de km deasupra Pământului, CubeSat va desfășura un sistem de pânze solare compozite ușoare, alimentate de lumina solară, care măsoară mai mult de 800 de metri pătrați. La fel cum o barcă cu pânze folosește vântul pentru a traversa oceanul, tehnologia pânzei solare va folosi presiunea luminii solare pentru a se deplasa în spațiu și va efectua o serie de manevre pentru a demonstra ridicarea și coborârea orbitei. Pe parcursul demonstrației, nava spațială ar putea fi vizibilă cu ochiul liber pe cerul nopții.
Recomandări
Citește și
- Congresul SUA a aprobat pachetul de sprijin de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan
- Mark Zuckerberg a dezvăluit motivul pentru care poartă un nou colier
- Sindromul rar care te face beat, chiar dacă n-ai băut. Cum a scăpat un belgian de amendă după ce a dat fiola „peste cap”
Partenerii noștri