• Marea Britanie a fost implicată îndeaproape în planificarea operaţiunii de ajutor pe mare.
  • Secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a declarat că Regatul Unit continuă să îşi asume „un rol de lider în furnizarea de sprijin în coordonare cu SUA şi cu alţi aliaţi internaţionali”.
  • Trupele britanice s-ar putea confrunta cu un risc mai mare de atac din partea Hamas şi a altor grupuri armate.

Marea Britanie are în vedere trimiterea de soldaţi în Fâşia Gaza pentru a sprijini livrările de ajutoare odată ce un nou coridor va fi deschis în luna mai, potrivit BBC.

Forţele britanice ar putea conduce camioanele de pe nave de debarcare de-a lungul unui dig temporar până pe plajă şi ar putea transporta bunurile într-o zonă de distribuţie securizată pe uscat, deşi nu a fost luată nicio decizie, potrivit BBC, care citează persoane familiare cu acest subiect.

Marea Britanie a fost implicată îndeaproape în planificarea operaţiunii de ajutor pe mare, iar secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a declarat că Regatul Unit continuă să îşi asume „un rol de lider în furnizarea de sprijin în coordonare cu SUA şi cu alţi aliaţi internaţionali”.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Deşi s-ar face un efort uriaş pentru a proteja forţele aliate atât în larg, cât şi pe uscat, trupele britanice s-ar putea confrunta cu un risc mai mare de atac din partea Hamas şi a altor grupuri armate.

Mai mult de 30.000 de palestinieni au fost ucişi în Gaza de la începutul campaniei militare israeliene după atacul asupra Israelului din 7 octombrie, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas. SUA, Marea Britanie şi UE fac presiuni asupra guvernului israelian pentru a permite intrarea mai multor ajutoare pe teritoriul palestinian pentru a atenua criza umanitară.

Citește și