• Zelenski anulează deplasările din cauza ofensivei din Harkov.
  • Blinken: Ucraina poate decide singură cum folosește armele americane.
  • Avansul rușilor în Harkov a fost încetinit.

Președintele Volodimir Zelenski a anulat deplasările externe din cauza ofensivei rusești inițiate în Harkov. Acesta era așteptat în Spania și Portugalia, zilele acestea, au spus surse din Administrația Prezidențială, însă, deși motivul anulării vizitelor sale nu a fost transmis oficial, presa ucraineană scrie că președintele a preferat să rămână în țară din cauza situației de pe front. Antony Blinken, secretarul de stat american, a anunțat, în a doua zi a vizitei sale oficiale la Kiev, încă un ajutor american pentru Ucraina, în valoare de 2 miliarde de dolari.

Situaţia de pe frontul din Harkov s-a stabilizat parţial, după cum au anunţat atât preşedintele Zelenski, cât şi Statul Major Ucrainean. Tot ieri, şi Grupul Strategic Operaţional Kortiţia a transmis că a oprit tentativa ruşilor de a sparge liniile de apărare de pe frontul din Harkov. Deşi luptele continuă şi avansul iniţial rapid al ruşilor a fost încetinit, forţele armate ruseşti încearcă să obţină avantaje tactice în apropiere de Lukianţi şi Vovceansk.

Ucrainenii sunt împiedicaţi de ruşi din a stabili fortificaţii la între 3 şi 5 km de graniţa dintre Rusia şi Ucraina, aceştia fiind nevoiţi să construiască prima şi a doua linie de apărare la 12-13 şi 20 de km de graniţa internaţională. ISW transmite, însă, că până acum armata rusă a reuşit să înainteze 8 km de la graniţa cu Rusia spre nordul regiunii Harkov.

Recomandări

IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
PE UNDE CIRCULI
DE CE BOLI SUFERĂ ELLEN?
PROMISIUNILE PAPEI
NASRALLAH MOARE
OMAGIU ADUS „COMORII”

Citește și

Citește și