• Din cauza inundațiilor, 125 de crocodili ar putea scăpa și ajunge în sate.
  • Tusk spune că barajele castorilor strică malurile râurilor.
  • Premierul polonez este contrazis de biologi și de experții în mediu.

Lilu, Lilu, crocodilul, până vin inundațiile. 125 de crocodili crescuți într-o fermă din Thailanda au fost sacrificați de proprietar de frica ploilor abundente.

Pentru că ferma are zidurile erodate de ploaie, proprietarul spune că din cauza inundațiilor, crocodilii ar putea scăpa și să ajungă în satele învecinate.

Animalele erau crescute la fermă de 17 ani pentru piele, chiar dacă specia de crocodil siamez este pe cale de dispariție și se găsește doar în Asia de Sud-Est. Crescătorul a spus că a cerut ajutorul autorităților să îi mute temporar dar, din cauza dimensiunii lor, – aproape 3 metri – cererea i-a fost respinsă.

Recomandări

BUGET DECI EXIST
SUNT DE PE ALTĂ PLANETĂ
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
NE ÎNTÂLNIM LA MIJLOC
JAPONIA VOTEAZĂ
KATE L-A SUNAT PE HARRY

La capătul celălalt al lumii, mai exact, în Polonia, Donald Tusk este supărat pe castori.

Într-un moment în care țara se luptă cu inundațiile aduse de ciclonul Boris, Premierul polonez spune că barajele pe care castorii și le fac strică malurile răurilor. Ceea ce duce la acumulări mari de apă.

În schimb, experții spun că teoria scoasă în față de Tusk este absurdă și are scopuri politice. Biologul de mediu Andrzej Czech spune că „acest lucru a fost anunțat doar pentru a dovedi că guvernul a găsit un țap ispășitor eficient și rapid pentru inundații”.

Citește și