• El reușește să egaleze o performanță istorică în ciclism: câștigarea în același sezon a Turului Italiei, Turului Franței și a Campionatului Mondial.
  • Doar Eddy Merckx în 1974 și Stephen Roche în 1987 au mai realizat această triplă istorică.
  • Pogačar a atacat cu 100 de kilometri înainte de sosire.

Tadej Pogačar a câștigat, duminică, titlul de campion mondial la proba de fond din elita masculină, cursă pe o distanță de 273.9 km, care a început la Winterthur și s-a încheiat la Zurich. Pogačar a adăugat tricoul curcubeu celor roz și galben (Giro și Tour) colecționate în acest sezon.

El reușește să egaleze o performanță istorică în ciclism: câștigarea în același sezon a Turului Italiei, Turului Franței și a Campionatului Mondial. Doar Eddy Merckx în 1974 și Stephen Roche în 1987 au mai realizat această triplă istorică.

Pogačar a atacat cu 100 de kilometri înainte de sosire, iar în ultimii metri s-a văzut singur pe traseu, emoționat de victoria care tocmai se contura. Australianul Ben O’Connor a ocupat locul al doilea, sosind la 34 de secunde diferență, în timp ce campionul din 2023, Mathieu van der Poel, a terminat pe locul al treilea, la o diferență de 58 de secunde.

Recomandări

NOUL ȘEF HEZBOLLAH
TAIWANUL, ÎN STARE DE ALERTĂ
CUM TE AFECTEAZĂ VREMEA
CUM AR FI MURIT NAVALNÎI
POGACAR E CAMPION
ATACURI ASUPRA RUSIEI

În același sens, Remco Evenepoel, unul dintre adversarii de temut ai lui Tadej Pogačar, a terminat pe locul 5, la 58 de secunde de sloven. Totuși, belgianul s-a încoronat, duminică (22 septembrie), campion mondial la cursa contra-cronometru din cadrul Campionatelor Mondiale.

Citește și