• Pielea strălucitoare este simbolul pielii sănătoase și îngrijite, spun specialiștii.
  • Trendul „glass skin” înseamnă piele netedă, limpede care seamănă literalmente cu sticla.
  • Mulți oameni aleg să folosească produse speciale de skincare care să le dea acest efect.

Avem trenduri noi în materie de beauty! „Glowy skin”, face furori pe rețelele sociale și pune accent pe o piele strălucitoare, sănătoasă și hidratată. Produsele potrivite pielii tale oferă un aspect luminos, inspirat din ritualurile de frumusețe coreene, spun specialiștii. Trendul scoate în evidență ideea de simplitate și naturalețe, care au fost în creștere în ultimii ani.

Cum să ne alegem corect produsele pentru a obține acest efect de skin glass?

„Este bine să vă consultați fie cu un medic dermatolog, fie cu un cosmetician și cred că și în farmacie există sfătuitori antrenați pentru recomandarea unor produse cosmetice specializate. Produsele coreene au intrat recent pe piața noastră și se remarcă prin calitatea lor deosebită. Este important de menționat că nu există o chimie atât de diferită între Coreea, America de Nord și Europa. Conceptul pe care îl aduc este acela de piele strălucitoare și curată, fără impurități sau aspect neplăcut, obținut prin îngrijire corectă: demachiere adecvată, gomaj realizat corect și utilizarea unui produs care să îmbunătățească textura pielii. Dermatologii recomandă de obicei produse pe bază de retinol”, a explicat Mihaela Leventer, dermatolog și președinte Fundația pentru Sănătatea Pielii, pentru Aleph News.

De ce reguli trebuie să ținem cont pentru a avea rezultate cât mai rapide? Hidratarea contează?

„Hidratarea este cel mai important aspect în îngrijirea cosmetică a feței și se potrivește pentru orice tip de ten. Un produs hidratant poate fi folosit atât de persoanele cu piele sensibilă sau intolerantă, cât și de cele cu ten normal. Pe măsură ce sezonul rece se apropie și temperaturile scad, nevoia de hidratare a pielii crește. Există produse care creează o barieră împotriva evaporării apei din țesut, cunoscute sub denumirea de „hidratare bogată” sau „hidratare intensivă”, și produse care aduc apă în țesuturi, care sunt de obicei mai ușoare, mai ușor de utilizat și care îmbunătățesc textura pielii”, a adăugat Mihaela Leventer.

Recomandări

IDF ATACĂ LIBANUL
ISRAELUL EVACUEAZĂ OAMENII
JOHNSON, DESPRE BOALA REGINEI
CINE CONDUCE BNR
CÂND VOTEZI
CE E MUZICA PENTRU TINE?

Citește și