• Pedeapsa celor 5 asasini ai jurnalistului a fost suspendată pentru o perioadă de timp.
  • La finalul anului trecut, o instanță din Arabia Saudită a decis ca cei 5 ucigașii saudiți să fie condamnați la moarte.
  • Jamal Khashoggi, un cunoscut critic al guvernului saudit, a dispărut pe 2 octombrie 2018 în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul.

Familia jurnalistului Jamal Khashoggi, ucis în octombrie 2018, în interiorul Consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, a anunțat că îi iartă pe asasinii saudiți și își retrage plângerea pentru o perioadă de timp.

„În această noapte binecuvântată a lunii, ne amintim de ceea ce spune Dumnezeu: «Dacă o persoană iartă și face împăcare, răsplata sa se datorează lui Allah. Prin urmare, noi, fiii martirului Jamal Khashoggi, anunțăm iertarea celor care l-au ucis pe tatăl nostru, căutând recompensa Dumnezeului atotputernic”, a scris fiul lui Jamal Khashoggi.

Cazul jurnalistului disident Jamal Khashoggi, asasinat în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul, a generat critici vehemente la nivel internaţional. Canada, Franţa, Statele Unite şi Germania au introdus sancţiuni punctuale contra Arabiei Saudite după moartea jurnalistului.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Jamal Khashoggi a dispărut pe 2 octombrie 2018 în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu.

Dovezile existente sugerează că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului disident Jamal Khashoggi, iar teoria conform căreia autorii ar fi militari indisciplinaţi este o „ficţiune”, a afirmat sir John Sawers, un fost director al Serviciului britanic de informaţii externe (MI6).