Televizoarele sunt de obicei anunțate în ianuarie și se pun în vânzare în primăvară. Acest lucru înseamnă că reducerile majore de prețuri nu încep decât mai târziu în an, în perioada premergătoare Black Friday și Cyber Monday, când reducerile sunt adesea cele mai mari. Multe televizoare ieftine ale anului 2022 tocmai au fost anunțate la CES, dar nu vor fi lansate până în martie și aprilie, astfel încât vor exista încă reduceri mari la modelele 2021.

Cu toate acestea, dacă nu ați mai căutat un televizor nou de ceva vreme, s-ar putea să vă simțiți copleșit de tehnologiile cu iz extraterestru și de jargonul inexplicabil. Gândiți-vă la acest ghid ca la o oază în vastul deșert de informații despre televizoare ieftine. Ne străduim să vă oferim informații ușor de înțeles pentru a vă ajuta să alegeți un televizor nou.

Nu va răspunde la fiecare întrebare și, atunci când îl veți citi, nu vă va spune la final „televizorul perfect pentru dumneavoastră”. Dar sperăm că vă poate oferi instrumentele de bază de care aveți nevoie pentru a vă simți încrezător atunci când cumpărați noul televizor.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Sezonul de cumpărare a televizoarelor este ciclic. În fiecare an, noile modele sunt introduse în ianuarie și încep să ajungă pe rafturile magazinelor în martie și aprilie. Prețurile televizoarelor scad pe măsură ce anul avansează, până la Black Friday și Cyber Monday din noiembrie, când ating de obicei punctul minim.

Aceste reduceri sunt cunoscute cel mai bine pentru prețurile nebunești, de tip doorbuster, la televizoare ieftine fără nume, dar adevărul este că aproape fiecare televizor beneficiază de o reducere de preț de sărbători. Deși multe dintre aceste reduceri s-au încheiat, există încă unele oferte la modelele din 2021.

Noile televizoare 2022 tocmai au fost anunțate, dar acestea nu vor putea fi achiziționate până în primăvară. Prin urmare, modelele de anul trecut vor rămâne accesibile, iar uneori reducerile din martie au cele mai bune oferte la televizoarele mai vechi. Dar reducerile tind să dispară rapid odată ce modelele 2022 ajung pe rafturi.

Indiferent, dacă sunteți un pasionat de televizoare ieftine care insistă asupra celor mai noi caracteristici sau cineva care are nevoie doar de un upgrade de televizor, toamna este încă cel mai bun moment al anului pentru a începe să căutați oferte.

Ca regulă generală, principalul scop al fișei tehnice a unui televizor este să vă bombardeze cu termeni și cifre confuze, în încercarea de a vă convinge să cumpărați versiunea mai scumpă. Aproape singurele numere care merită să fie luate în considerare sunt cele de la Intrări și Greutate/Dimensiuni.

În loc să vă bazați pe fișa de specificații pentru a afla ce televizor va fi mai performant decât altul, sfatul nostru este să o ignorați pur și simplu. Fișa poate fi de ajutor atunci când încercați să diferențiați un televizor în funcție de caracteristici, cum ar fi dacă are HDR, capacitatea de smart TV sau o telecomandă sofisticată, dar este aproape inutilă atunci când este folosită ca instrument pentru a determina calitatea imaginii.

De fapt, mai mult decât orice altă „caracteristică”, creșterea dimensiunii ecranului televizorului este cea mai bună utilizare a banilor dumneavoastră. Una dintre cele mai frecvente plângeri pe care le auzim după achiziționarea televizorului este de la persoane care nu au ales un ecran suficient de mare. Și aproape niciodată nu auzim oameni care să se plângă că televizorul lor este prea mare.

Dacă doriți să montați un centru de divertisment existent, asigurați-vă că aveți cel puțin 2 centimetri pe părțile laterale și în partea superioară a cavității televizorului pentru a permite ventilația. Sau, pur și simplu, aruncați mobila veche și luați un televizor mai mare.

Televizoarele cu rezoluție 4K, cunoscute și sub numele de televizoare Ultra High Definition, au de patru ori mai mulți pixeli decât televizoarele cu rezoluție standard 1080p. Sună ca o mare îmbunătățire, dar, în realitate, este foarte dificil să se observe diferența de claritate între un televizor 4K și un televizor HD de modă veche.

Pe de altă parte, televizoarele 4K sunt ușor de produs de către producători, așa că, practic, sunt standard acum. Aproape toate televizoarele mai mari au rezoluție 4K, iar multe aparate mai mici sunt, de asemenea, 4K. În afară de cele mai mici dimensiuni, modelele de 1080p și cele cu rezoluție mai mică se resemnează rapid în categoria de televizoare ieftine și chilipiruri.