• Andreea și Mircea au venit din Franța în România, cu mașina, pentru a vota la alegerile locale 2020.
  • Cei doi au parcurs 1.900 de kilometri și se vor întoarce pentru a ajunge la muncă.
  • Spun că diferența dintre România și Franța, când vine vorba de vot, este implicarea oamenilor: în Franța, oamenii se implică mai mult.

Andreea şi Mircea au venit din Franța pentru a vota azi la alegerile locale 2020 din România. Cei doi au parcurs 1.900 de kilometri, cu mașina, de la Paris la Zalău, pentru a putea pune ștampila pe buletinul de vot.

Cuplul a sosit vineri seara, iar duminică dimineața cei doi s-au îndreptat către urna de vot. Andreea spune că după vot se vor întoarce în Paris, tot cu mașina, pentru că nu au găsit un zbor disponibil, iar cei doi trebuie să se întoarcă la muncă.

Am venit din Franța doar să votăm. Mai sunt alți diasporeni care au făcut la fel. Alții au fost mai norocoși au găsit zboruri. Noi am fost mai puțin norocoși și am venit cu mașina, spune Andreea într-un live pe Facebook-ul lui Alin Prunean, candidatul USR-PLUS la Consiliul Județean Sălaj.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În Franța, la alegeri, există o implicare și există un procentaj destul de important de oameni care ies la vot, raportat la ce se întâmplă în România, adaugă Andreea.