• Ministerul Afacerilor Interne a solicitat BEC prelungirea perioadei de vot
  • „Respectarea măsurilor de protecție sanitară poate determina îngreunarea exercitării votului”, se arată în solicitarea MAI.
  • „Legea nu permite posibilitatea prelungirii votării după ora 21:00”, arată Biroul Electoral Central.

UPDATE 19.30. BEC respinge cererea lui Raed Arafat

„În ședința Biroului Electoral Central din data de 27 septembrie 2020, ora 18.00, s-a stabilit că prevederile art. 92 din legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea legii administratiei publice locale nr. 215/2001, precum și modificarea și completarea legii nr. 393/2004 privind statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt clare, in sensul ca nu permit prelungirea votarii dupa ora 21.00”, se arata in comunicatul BEC.


Jurnalistul Ion Cristoiu publică pe pagina de Facebook Cristoiublog o solicitare trimisă de secretarul de stat Gheorghe Sorescu și parafată de către Raed Arafat judecătorului George Bogdan Florescu. Potrivit documentului, secretarul de stat în MAI cere prelungirea votării după ora 21.

Alertă! Arafat cere prelungirea perioadei de vot

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA
Publicată de cristoiublog.ro pe Duminică, 27 septembrie 2020

”Avand in vedere notificarile aparute in spatiul mass-media in cursul acesteu dimineti referitoare la anumite situatii punctuale existente la nivelul sectiilor de votare generate de masurile necesare in contextul pandemiei Covid-19, tinand seama de rolul Ministerul Afacerilor Interne in organizarea procesului electoral si pentri limitarea raspandirii infectiei cu Sars-Cov-2, va adresa rugamintea de a transmite tuturor birourilor electorale de circumscriptieun mesaj privind necesitatea respectarii masurilor de protectie sanitara, atat in proximitatea localului secției de votare (curtea exterioară a localului, alei și trotuare), cât șiîn interiorul secției de votare.

Totodată, tândn seama de faptul că respectarea măsurilor de protecție sanitară poate determina îngreunarea exercitării votului de către cetățeni, vă adresă, rugămintea să analizați și să dispuneți, potrivit competențelor, posibilitarea prelungirii votării după ora 21, acolo unde există persoane care așteaptă în proximitatea secției de votare (curtea exterioară a localului, alei și trotuare) și doresc să-și exercite dreptul la vot”, se arată în document.