• Românii își aleg astăzi primarii și pe cei care vor condice administrația în localitățile în care trăiesc
  • Florin Mare și Dragoș Stanca îți spun cum au comunicat candidații în campania electorală

Reporter: Cum a fost comunicarea in aceasta campanie electorala ?

Florin Mare, expert în comunicare: Este foarte mult de imbunatatit, vreau sa vad un obiectiv pe termen lung. Totul la capitolul comunicare se reduce la obiective pe termen scurt. M-as astepta pe cei pe care ii angajam ca primari sa ne spuna ca peste 20 de ani vom fi: atatia medici, ospatari. Sa ne pregatim copiii. Lipseste un astfel de obiectiv in campaniile electorale

Reporter: Merge in politica „mutul tace si le face” sau este nevoie de mai multa apropiere ?

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Florin Mare: Vorba cu mutul tace si le face s- a dovedit a fi eficienta a celor cu atitudine pozitiva. Serioazitatea : sa spuna ce fac si sa faca ceea ce spun .

Reporter: Cum a fost aceasta comunicare in mediul online ?

Dragoș Stanca, expert digital media: Zona aceasta a fost considerata ca fiind un El Dorado in care se poate face orice. Unii colegi sunt foarte creativi, apar idei noi. In campania asta o idee populara a fost sa inventeze publicatii care nu exista, proprietari necunoscuti. Stirile negative au fost amplificate in mediul online. Daca ar fi sa enumar principalelel probleme: aberatia primarului cu un singur tur, anularea dezbaterilor spectaculoase. Dezbaterea finala ar trebui sa fie obligatorie!

Reporter: Cat la suta conteaza imaginea candidatului?

Dragos Stanca: Toti vrem sa aflam din primul rand, nimeni nu mai are rabdare . I-as sfatui pe toti pe cei acre vor sa candideze: niciodata nu incepi o campanie de comunicare pentru a ingrasa porcul in ajun. Trebuie determinare , coerenta . Din punct de vedere profesionist o campanie de comunicare trebuie facute din timp, sa fie planificat , nu cu minciuni . Sper ca nu mai tine mult acaesta magarie sa ingrasi porcul in ajun.Sa intarm intr- o etapa constructiva. Nu exista dupa parearea mea ca nu e nevoie de o dezbatere.Ba da trebuie sa fie o dezbatere . intrand in aceste bule in care vedem candidatua televuiziunii x. Va felicit ca nu faceti asemenea mizerii . Toata lumea trebuie sa ia partea cuiva. Oamenii ii acuza pe jurnalisti, cititorii erau revooltati ca nu li se spuneau clar cu cine sa voteze. Este o aberatie. Cel care spune cu cine sa votati nu este jurnalist! Lucrurile acestea sunt de neinteles pentru o parte din public. Biden spunea ca venise un telespecator si el l-a contrazis a spus ca este un fake news. Democratia este afectata de ce se intampla. Suntem in fata unui tavalug , in urma caruia nu o sa iasa nimic , daca nu luam atitudine .