• Absolut Vodka va înceta exportul produselor sale în Rusia, după o reacție violentă în țara sa de origine, Suedia.
  • Compania a oprit inițial exporturile în martie 2022, după ce Rusia a invadat Ucraina.
  • Însă compania mamă, Pernod Ricard, a confirmat că unele exporturi au fost reluate – ceea ce a stârnit furie.

Absolut Vodka va înceta exportul produselor sale în Rusia, după o reacție violentă în țara sa de origine, Suedia. Compania a oprit inițial exporturile în martie 2022, după ce Rusia a invadat Ucraina. Însă compania mamă, Pernod Ricard, a confirmat că unele exporturi au fost reluate – ceea ce a stârnit furie, scrie BBC.

Pernod Ricard a anunțat acum că a oprit din nou exporturile de Absolut Vodka, pentru a-și proteja personalul și partenerii de critici. Aceasta a declarat că își exercită „grija față de angajații și partenerii noștri, nu îi putem expune la critici masive sub toate formele”.

Săptămâna trecută, multe baruri și restaurante de top din Suedia au retras băutura de pe rafturile lor, iar politicienii au condamnat exportul acesteia, în urma unor informații din presă potrivit cărora ar fi fost vândută în Rusia.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Premierul suedez Ulf Kristersson a declarat că a fost „foarte surprins” să audă că firma a reluat exporturile.

Iar trei artiști suedezi au lansat o campanie virală, reprezentând o imagine a unui crater produs de o bombă care fumegă în forma sticlei de Absolut.

Stephanie Durroux, directorul general al Absolut, a declarat că reacția puternică la repornirea comerțului cu Absolut în Rusia a arătat rolul pe care brandul îl joacă în societatea suedeză.

„Recunoaștem importanța acestor relații de încredere și de lungă durată cu angajații, partenerii, consumatorii și societatea suedeză în general”, a adăugat ea.

Înainte de război, Pernod Ricard a realizat aproximativ 3% din vânzările sale anuale pe piața rusă și, în ciuda retragerii Absolut Vodka, compania va continua să vândă unele produse în Rusia.

În 2022, Rusia și-a schimbat legislația privind importurile pentru a ocoli sancțiunile UE. Modificările au permis importul de bunuri în Rusia fără acordul importatorilor autorizați ai acestora.

Rusia va permite importurile neautorizate din Occident.

Citește și