• Apple a eliminat WhatsApp și Threads din magazinul său de aplicații din China, în urma unui ordin al organismului de supraveghere a internetului de la Beijing.
  • Aplicațiile, ambele deținute de Meta (META), erau deja blocate în China și nu erau utilizate pe scară largă.
  • „Aceasta va cauza neplăceri consumatorilor și întreprinderilor (din China) care comunică cu familia, prietenii sau clienții din străinătate, spune Duncan Clark.

Apple a eliminat WhatsApp și Threads din magazinul său de aplicații din China, în urma unui ordin al organismului de supraveghere a internetului de la Beijing. China invocă probleme de securitate națională, scrie CNN.

„Suntem obligați să respectăm legile din țările în care ne desfășurăm activitatea, chiar și atunci când nu suntem de acord”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Apple pentru CNN. „Administrația spațiului cibernetic din China a ordonat eliminarea acestor aplicații din magazinul din China pe baza preocupărilor lor legate de securitatea națională. Aceste aplicații rămân disponibile pentru descărcare în toate celelalte magazine unde apar.”

Aplicațiile, ambele deținute de Meta (META), erau deja blocate în China și nu erau utilizate pe scară largă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Cu toate acestea, eliminarea lor de către Apple reprezintă o „distanțare suplimentară între universurile tehnologice deja separate” în această țară și nu numai, a declarat Duncan Clark, președinte al companiei de consultanță în investiții BDA China, cu sediul la Beijing.

„Aceasta va cauza neplăceri consumatorilor și întreprinderilor (din China) care comunică cu familia, prietenii sau clienții din străinătate. Chiar dacă folosesc VPN-uri pentru a-și accesa aplicațiile WhatsApp existente, acestea vor deveni în timp învechite și vor necesita actualizare”, a spus el.

Citește și