• Acțiunile Apple, care este cea mai valoroasă companie listată la bursă din lume, au crescut cu 1,3%.
  • Investitorii mizează pe capacitatea companiei de a-și crește veniturile chiar și în timp ce explorează noi piețe.
  • Indicele de inflație a arătat că prețurile au crescut cu 3,8% în mai față de 12 luni mai devreme.

Capitalizarea bursieră a Apple a depășit pragul de 3.000 de miliarde de dolari pentru prima dată din ianuarie anul trecut, investitorii mizând pe capacitatea producătorului iPhone de a-și crește veniturile chiar și în timp ce explorează noi piețe, cum ar fi cea a realității virtuale, relatează Al Jazeera.

Acțiunile Apple, care este cea mai valoroasă companie listată la bursă din lume, au crescut cu 1,3%, la 191,99 dolari, în tranzacțiile de vineri dimineață. Acestea au urcat cu aproape 46% în acest an și, la prețul actual, valoarea de piață a companiei se ridică la 3.020 miliarde de dolari.

Valoarea de piață a Apple a depășit pentru prima dată, pentru scurt timp, pragul de 3.000 de miliarde de dolari, pe 3 ianuarie 2022, în tranzacțiile intraday, înainte de a închide ședința chiar sub această valoare.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Cele mai recente câștiguri ale acțiunilor Apple vin în contextul în care acțiunile din domeniul tehnologiei își revin pe fondul pariurilor că Rezerva Federală a Statelor Unite ar putea încetini ritmul de creștere a ratelor dobânzilor, precum și pe fondul zvonurilor din jurul inteligenței artificiale.

Așteptările în jurul ratelor dobânzilor s-au bazat pe un raport de vineri care a arătat că un indice al inflației pe care banca centrală îl monitorizează îndeaproape a scăzut luna trecută la cel mai scăzut nivel din aprilie 2021, tras în jos de scăderea prețurilor la benzină și de creșterea mai lentă a costurilor alimentelor.

Indicele de inflație a arătat că prețurile au crescut cu 3,8% în mai față de 12 luni mai devreme, în scădere bruscă față de o creștere de 4,4% de la un an la altul în aprilie. În același timp, consumatorii abia și-au majorat cheltuielile luna trecută, ceea ce a dus la previziuni privind o încetinire a economiei și o încetinire a creșterii ratelor de către Fed.

Citește și