• Acțiunile Apple, care este cea mai valoroasă companie listată la bursă din lume, au crescut cu 1,3%.
  • Investitorii mizează pe capacitatea companiei de a-și crește veniturile chiar și în timp ce explorează noi piețe.
  • Indicele de inflație a arătat că prețurile au crescut cu 3,8% în mai față de 12 luni mai devreme.

Capitalizarea bursieră a Apple a depășit pragul de 3.000 de miliarde de dolari pentru prima dată din ianuarie anul trecut, investitorii mizând pe capacitatea producătorului iPhone de a-și crește veniturile chiar și în timp ce explorează noi piețe, cum ar fi cea a realității virtuale, relatează Al Jazeera.

Acțiunile Apple, care este cea mai valoroasă companie listată la bursă din lume, au crescut cu 1,3%, la 191,99 dolari, în tranzacțiile de vineri dimineață. Acestea au urcat cu aproape 46% în acest an și, la prețul actual, valoarea de piață a companiei se ridică la 3.020 miliarde de dolari.

Valoarea de piață a Apple a depășit pentru prima dată, pentru scurt timp, pragul de 3.000 de miliarde de dolari, pe 3 ianuarie 2022, în tranzacțiile intraday, înainte de a închide ședința chiar sub această valoare.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Cele mai recente câștiguri ale acțiunilor Apple vin în contextul în care acțiunile din domeniul tehnologiei își revin pe fondul pariurilor că Rezerva Federală a Statelor Unite ar putea încetini ritmul de creștere a ratelor dobânzilor, precum și pe fondul zvonurilor din jurul inteligenței artificiale.

Așteptările în jurul ratelor dobânzilor s-au bazat pe un raport de vineri care a arătat că un indice al inflației pe care banca centrală îl monitorizează îndeaproape a scăzut luna trecută la cel mai scăzut nivel din aprilie 2021, tras în jos de scăderea prețurilor la benzină și de creșterea mai lentă a costurilor alimentelor.

Indicele de inflație a arătat că prețurile au crescut cu 3,8% în mai față de 12 luni mai devreme, în scădere bruscă față de o creștere de 4,4% de la un an la altul în aprilie. În același timp, consumatorii abia și-au majorat cheltuielile luna trecută, ceea ce a dus la previziuni privind o încetinire a economiei și o încetinire a creșterii ratelor de către Fed.

Citește și