• Specialiștii sunt de părere că utilizarea A.I. în mai multe industrii a dus la o creștere semnificativă a producției.
  • Un raport arată că A.I. „va avea un impact semnificativ în toate sectoarele industriale”.
  • Nu au fost luate în calcul toate modurile în care inteligența artificială poate fi utilizată.

Introducerea unor instrumente de inteligență artificială, precum ChatGPT, ar aduce economiei globale trilioane de dolari pe an, scrie Fox Business. Specialiștii sunt de părere că utilizarea instrumentelor A.I. în mai multe industrii a dus la o creștere semnificativă a producției.

Firma globală de consultanță în management „McKinsey & Company” a publicat luni un raport intitulat „Potențialul economic al inteligenței artificiale generative: următoarea frontieră a productivității”. În document, membrii companiei au constatat că utilizarea inteligenței artificiale generative în 63 de aplicații studiate ar stimula economia mondială cu o valoare cuprinsă între 2,6 și 4,4 trilioane de dolari.

Aproximativ trei sferturi din cazurile analizate de McKinsey s-au încadrat în patru domenii despre care studiul a spus că ar putea fi „transformate”. Aceste ramuri au fost relațiile cu clienții, marketingul și vânzările, ingineria software și cercetarea și dezvoltarea.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
SÂMBĂTĂ VEZI FINALA EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ
COREEA DE NORD LANSEAZĂ ALT SISTEM DE RACHETE
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU

Cine primește cel mai mult

Potrivit raportului, băncile și tehnologia se pot aștepta la cele mai mari încasări în ceea ce privește valoarea adăugată. Industria bancară, de exemplu, ar putea înregistra o creștere cuprinsă între 200 și 340 de miliarde de dolari pe an.

Raportul a recunoscut, de asemenea, riscurile asociate A.I. și a recomandat ca aceasta să fie utilizată într-un mod cât mai responsabil, avertizând asupra unei varietăți de probleme, precum cele legate de drepturile de proprietate intelectuală, fiabilitate, confidențialitate și securitate. Cercetătorii au mai remarcat că tehnologia „ar putea afecta în mod semnificativ forța de muncă, iar impactul asupra anumitor grupuri și comunități locale ar putea fi disproporționat de negativ”.

Citește și: