• Piața imobiliară arată mai bine decât anul trecut.
  • 2024 va rămâne dificil pentru piața locală de investiții.
  • Antoanela Comșa: „Sunt condiții bune atât pentru cei care investesc, cât și pentru cei care cumpără”.

2024 arată mai bine decât 2023 pentru piața imobiliară, cu perspectiva creșterii activității pe piața de investiții, prețuri mai accesibile pentru locuințe și rezultate bune în continuare pentru sectorul industrial.

2024 va rămâne dificil pentru piața locală de investiții, cu toate că există șansa ameliorării condițiilor din piață datorită scăderilor de dobândă începând cu trimestrul doi.

Cum arată piața imobiliară în acest an

„Multă lume decide să înceapă anumite proiecte pentru că au autorizații mai multe față de anul trecut. Prețurile sunt stabile, iar costul de finanțare scade. De aceea 2024 arată mai bine decât 2023. Veniturile cresc și inflația scade. Chiar dacă ar mai crește, după perioada de aprilie, va scădea. Sunt condiții bune atât pentru cei care investesc, cât și pentru cei care cumpără”, a declarat Antoanela Comșa, președintele GranVia România.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
GOOGLE DĂ BANI GREI LA APPLE
GEN Z SE DISTREAZĂ CU POWERPOINT-URI

Care sunt trendurile din acest an?

„Cei care au copii mici, vor căuta apartamente pentru că avem probleme de infrastructură. Cei care au depășit o anumită vârstă, vor căuta probabil o casă pentru că simt nevoia de relaxare”, a mai adăugat aceasta.

Citește și