• La începutul anului 2024 urmează să fie inaugurat primul Centru Național de Educație Montană.
  • Acesta se va afla chiar în inima Parcului Natural Bucegi.
  • Tabere pentru elevi, ateliere de cățărat, cursuri de prim ajutor sunt doar câteva dintre surprizele anunțate de organizatori.

Ți-e dor de o drumeție pe munte? Nu uita că, înainte de toate, cel mai important e să fii pregătit corespunzător pentru provocările care pot apărea. Iar la începutul anului 2024, urmează să fie inaugurat primul Centru Național de Educație Montană, chiar în inima Parcului Natural Bucegi. Tabere pentru elevi, ateliere de cățărat, cursuri de prim ajutor sunt doar câteva dintre surprizele anunțate de organizatori.

„Activitățile asociației noastre se desfășoară de mai bine de 15 ani în domeniul educației montane și a refacerii infrastructurii turistice montane. Acest proiect se adresează tuturor categoriilor de persoane interesate de mediu și de turismul montan. Ne adresăm atât copiilor, tinerilor, cât și turiștilor mai experimentați, care doresc să descopere lucruri noi și care au nevoie pentru acest lucru de suport specializat, de un ghid profesionist sau de suportul salvatorilor montani”, a explicat Marius Coviltir, președintele Asociației Montane Carpați, la Aleph News.

Centrul Naţional de Educaţie Montană este situat în inima Parcului Natural Bucegi, cu numeroase trasee turistice ce pornesc din apropierea acestuia, spre vârfurile Bătrâna şi Omu. De asemenea, Peştera Ialomiţei este la o plimbare de 20 de minute distanţă.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Noi suntem în acest domeniu de 15 ani. Asociația noastră s-a înființat în 2008 și astfel de ateliere organizăm de atunci. Ce este diferit în acest moment este faptul că aceste ateliere vor avea un spațiu fix. Este vorba de acest centru național”, a explicat Marius Coviltir, președintele Asociației Montane Carpați, la Aleph News.

Citește și