• Compania spune că este puțin probabil ca producția de automobile să fie reluată înainte de săptămâna viitoare.
  • Întreruperea ar putea să o coste în intervalul de nouă cifre de euro”.
  • Tesla vrea să dubleze dimensiunea fabricii sale din Germania – un plan căruia i se opun unii ecologiști.

Elon Musk a declarat că un presupus atac care a oprit producția la fabrica de automobile Tesla din Berlin a fost o prostie”. Un grup de activiști de extremă-stânga susține că a vizat situl din cauza cantității de resurse și de forță de muncă pe care o folosește, scrie BBC.

Compania spune că este puțin probabil ca producția de automobile să fie reluată înainte de săptămâna viitoare, iar întreruperea ar putea să o coste în intervalul de nouă cifre de euro”. Tesla vrea să dubleze dimensiunea fabricii sale din Germania – un plan căruia i se opun unii ecologiști.

Într-o postare pe X, fostul Twitter, Musk a folosit expresia germană extrem dumm” – extrem de prost – pentru a descrie ținta site-ului. Aceștia sunt fie cei mai proști eco-teroriști de pe Pământ, fie sunt marionete ale celor care nu au obiective ecologice bune”, a scris el. Într-o scrisoare publicată online, activiștii care se autointitulează Volcano Group au declarat că au sabotat producția.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Un stâlp de electricitate din apropierea fabricii a luat foc, provocând întreruperi de curent în fabrică și în orașele din apropiere.

Tesla a precizat că muncitorii au fost trimiși acasă, dar clădirea sa se află într-o stare sigură”. Incendiul nu a atins fabrica producătorului de automobile electrice, dar a ars un pilon de electricitate și fire de înaltă tensiune.

În scrisoarea în care revendică responsabilitatea pentru atac, Grupul Volcano a declarat că a sabotat Tesla pentru că a consumat resurse și forță de muncă.

De asemenea, a acuzat Tesla că a contaminat apele subterane și a folosit cantități uriașe de apă potabilă.

Poliția statală a declarat pentru BBC că analizează în prezent scrisoarea. Statul de drept va reacționa la un astfel de act de sabotaj cu cea mai mare severitate”, a declarat ministrul de interne al landului Brandenburg, Michael Stuebgen, după ce atacul a avut loc marți dimineață.

Citește și