• Recent, la Londra, Victor Vulpe a obținut medalia de argint la „World Championship of Shoemaking 2023”.
  • Românul a doborât recordul mondial pentru densitatea cusăturii ce prinde talpa.
  • Pentru România, este a doua participare de acest fel.

Timișoreanul Victor Vulpe a obținut medalia de argint la „World Championship of Shoemaking 2023” și a doborât recordul mondial pentru densitatea cusăturii ce prinde talpa. România participă pentru a doua oară în cadrul competiției. Concursul poate fi asociat cu Jocurile Olimpice din punct de vedere al notorietății sale în lumea încălțămintei de lux.

În ambele momente în care țara noastră a participat, Victor Vulpe a fost reprezentant. Victor este artist în pedagogia artei și creează pantofi „bespoke”. Acesta a început să lucreze cu materiale din piele de la vârsta de 25 de ani, iar de vreo 20 de ani produce doar încălțăminte de lux. În vârstă de 49 de ani, bărbatului îi trec pragul personalități și clienți celebri: de la artiști plastici internaționali, la oameni de afaceri, milionari, manageri.

Românul a concurat pentru prima dată în 2019. Atunci, nu a reușit să ajungă pe podium, dar a adus România în vizorul creației. „World Championships of Shoemaking” este o competiție neobișnuită. Cu câteva luni înainte de jurizare se anunță tema pantofului care trebuie conceput. Celebra competiție internațională adună cei mai mari creatori de pantofi de lux din lume.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Ce este un pantof „bespoke”?

Un pantof „bespoke” este confecționat manual, de creator. Inițial, ideea aparține clientului, iar ulterior informația e transmisă designerului. Înainte de fabricarea pantofului, trebuie făcut un calapod pe măsurile clientului și abia după acesta se construiește piesa propriu-zisă. Victor Vulpe spune că un pantof de lux este construit în aproximativ șase luni.

Citește și: