• Executivul Qatar Airways a dezvăluit primul său avion privat Gulfstream G700 la Salonul Aeronautic de la Paris.
  • Qatarul declară că noul său avion de afaceri poate opera „zboruri ultra-lungi între aproape toate orașele comerciale.”
  • Avionul prezintă două motoare Rolls-Royce Pearl 700, având stilul familiar Qatar Executive.

Executivul Qatar Airways a dezvăluit primul său avion privat Gulfstream G700 la Salonul Aeronautic de la Paris. Avionul în valoare de 75 de milioane de dolari poate transporta până la 19 persoane, scrie Insider. Qatar Airways este considerată una dintre cele mai luxoase companii aeriene din lume, cu apartamente de clasă business premiate.

Sursă: Insider

Transportatorul ce are sediul în Doha conduce și un brand privat cunoscut sub numele de Qatar Executive. Filiala de ultimă generație vizează călători de elită, în special pe cei dispuși să plătească sume mari pentru un singur zbor.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Afacerea a fost lansată în 2009 și de atunci a adunat o flotă de avioane corporative de mai multe milioane de dolari, inclusiv Gulfstream G650ER, Bombardier 5000, Airbus ACJ319 și, cel mai recent, Gulfstream G700.

Cum arată interiorul avionului Gulfstream G700

Qatar este clientul internațional de lansare pentru G700 de 75 de milioane de dolari, după ce a dezvăluit primul dintre cele 10 la comandă la Salonul Aeronautic de la Paris în iunie. Insider a vizitat noul G700 la spectacol pentru a vedea la ce se pot aștepta clienții la bord – aruncați o privire în interior.

Avionul prezintă două motoare Rolls-Royce Pearl 700, având stilul familiar Qatar Executive și vine cu un interior complet personalizabil. Spațiile de locuit includ o zonă de club, un birou sau spațiu de întâlnire, o sală de mese, un teatru și un dormitor.

Sursă: Insider

Flexibilitatea este deosebit de avantajoasă, având în vedere că G700 poate zbura până la 14.000km fără oprire, ceea ce îl face unul dintre cele mai lungi avioane private din industrie. Qatarul spune că noul său avion de afaceri poate opera „zboruri ultra-lungi între aproape toate orașele comerciale”, cum ar fi Doha – New York în 13 ore și jumătate și Doha – Seul în mai puțin de opt ore.

Sursă: Insider

Prima secțiune de pasageri de la bord este ocupată de o zonă de cinema ce prezintă o canapea și un televizor cu ecran plat. O caracteristică interesantă este difuzarea în direct a emisiunii aeriane prin intermediul unei camere de pe coada avionului. Zona de cinema are o perdea pentru a separa zona de restul aeronavei, oferind un plus de intimitate.

Sursă: Insider

În spatele zonei de divertisment se afla camera clubului cu patru fotolii mari, fiecare cu o tetiera reglabilă.
De asemenea, suportul pentru picioare se poate ridica pentru un plus de confort. Între fiecare set de două locuri putea fi amplasată și o masă, fiind suficient de mare pentru a încăpea un laptop, mâncare sau un joc de societate.

Sursă: Insider

Dormitorul este completat cu un pat dublu și un scaun cu o masă depozitată. Dormitorul prezintă lângă o toaletă cu chiuvetă, spațiu de depozitare, oglindă și toaletă.

Sursă: Insider

Citește și