• Guvernul Marcel Ciolacu a înregistrat un deficit bugetar record în primele două luni din 2024.
  • Diferența dintre veniturile la bugetul de stat și cheltuielile bugetare a ajuns la 29 miliarde lei, adică 1,7% din PIB.
  • Veniturile guvernului au fost de 87 miliarde lei în ianuarie și februarie 2024, în creștere cu 17%.

Guvernul Marcel Ciolacu a înregistrat un deficit bugetar record în primele două luni din 2024. Diferența dintre veniturile la bugetul de stat și cheltuielile bugetare a ajuns la 29 miliarde lei, adică 1,7% din Produsul Intern Brut. Veniturile Guvernului au fost de 87 miliarde lei, în creștere cu 17%, iar cheltuielile au crescut cu 27% și au ajuns la 116 miliarde lei. De unde va găsi bani până la sfârșitul anului? Va reuși sau nu Ciolacu să echilibreze finanțele?

Cum va reuși Guvernul Marcel Ciolacu să echilibreze finanțele țării?

„Este din ce în ce mai puțin credibil că se va ajunge la un deficit bugetar de 5% din PIB. Analiștii prognozează un deficit bugetar de 7% din PIB. Este o ratare uriașă. Ceea ce am văzut în primele două luni, s-a întâmplat și anul trecut. Guvernului nu îi ies cheltuielile, iar la venituri încasează mai mult decât și-a programat. Problema este că, automat, cresc și cheltuielile”, a declarat Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, pentru Aleph News.

Citește și

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?