• Jeff Bezos spune că a renunțat la postul de CEO al Amazon pentru că a vrut să se concentreze pe Blue Origin.
  • Bezos a fondat compania de rachete în anul 2000.
  • Bezos spune acum că își petrece cea mai mare parte a timpului la Blue Origin și că „nu a muncit niciodată mai mult”.

Au trecut doi ani de când Jeff Bezos a renunțat la funcția de director general al Amazon. În acest timp, se pare că s-a ocupat de achiziții imobiliare și petreceri, scrie Insider.

Dar miliardarul spune că plecarea sa de la compania de tehnologie a fost pentru că a vrut să se concentreze pe compania sa de rachete, Blue Origin.

„Am predat rolul de CEO, iar motivul principal pentru care am făcut acest lucru este pentru a putea petrece timp la Blue Origin”, a declarat Bezos în cel mai recent episod al „Lex Fridman Podcast”, difuzat joi.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

Bezos a fondat Amazon în 1994. A renunțat la funcția de CEO în iulie 2021, dar și-a păstrat poziția de președinte executiv al companiei

Potrivit lui Bezos, mutarea a trebuit făcută deoarece compania de rachete trebuia să se miște mai repede. Bezos i-a spus lui Fridman că nu ar fi avut suficientă energie pentru a gestiona Blue Origin dacă ar fi condus în continuare Amazon.

Bezos spune acum că își petrece cea mai mare parte a timpului la Blue Origin și că „nu a muncit niciodată mai mult”.

„Cea mai mare parte a timpului meu este petrecută la Blue Origin și sunt atât de implicat aici acum, în ultimii doi ani”, i-a spus Bezos lui Fridman.

Blue Origin, care a fost fondată de Bezos în 2000, a concurat cu rivali precum SpaceX a lui Elon Musk și Virgin Galactic a lui Richard Branson. Compania a dezvoltat până acum trei vehicule spațiale – New Shepard, New Glenn și Blue Moon.

Marți, Blue Origin a declarat că dorește să lanseze racheta New Shepard în spațiu săptămâna viitoare. Racheta fusese oprită la sol din septembrie 2022, după ce în timpul unei misiuni a avut loc o defecțiune la mijlocul zborului.

Citește și