• O geantă Louis Vuitton obișnuită poate costa câteva mii de dolari, dar o copie de dimensiuni microscopice este și mai scumpă.
  • Produsă de colectivul de artă MSCHF din Brooklyn, geanta neon a fost vândută la licitație pentru 63.750 de dolari.
  • Este mai mică decât un bob de sare de mare și vine cu propriul microscop pentru a o vedea.

O geantă de mână Louis Vuitton a fost vândută la licitație cu peste 60.000 de dolari, dar este mult mai mică decât te-ai aștepta și nici măcar nu este un obiect real, scrie Business Insider.

Imitația, o geantă de mână de culoare verde-gălbuie neon, s-a vândut cu 63.750 de dolari, de peste patru ori mai mult decât oferta de pornire de 15.000 de dolari.

Geanta este ,,mai mică decât un bob de sare de mare și suficient de îngustă pentru a trece prin urechea unui ac” , potrivit unei postări pe Instagram a creatorului ei, colectivul de artă MSCHF din Brooklyn.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA
FOTO – Hepta

Kevin Wiesner, directorul de creație al MSCHF, a declarat pentru The New York Times că firma nu a obținut permisiunea de la Louis Vuitton pentru a folosi acest design.

Geanta a fost produsă prin polimerizare cu doi fotoni, o tehnologie de fabricație care folosește imprimarea 3D pentru a scoate componente de plastic la dimensiuni microscopice și este însoțită de un microscop cu un afișaj digital încorporat al genții pentru vizualizare.

FOTO – Hepta

,,Pe măsură ce un obiect cândva funcțional, cum ar fi o geantă de mână, devine din ce în ce mai mic, statutul său de obiect devine din ce în ce mai abstractizat, până când devine pur și simplu un indicator de marcă” , a declarat MSCHF în anunț.

Același grup de artiști a creat și „Pantofii Satanei”

Fondat în 2016, MSCHF a ajuns de mai multe ori pe prima pagină a ziarelor datorită actelor sale de frondă care de cele mai multe ori ironizează ceea ce grupul descrie drept capitalismul de consum.

În urmă cu doi ani Nike a dat în judecată colectivul de artiști, după ce membrii săi au lansat „Pantofii Satanei/ Satan Shoes”, adidași Nike modificați care conţin, în tălpi, o picătură de sânge uman real.

Pantofii sport de 1.018 dolari, pe care sunt inspcripţionate o cruce întoarsă, o pentagramă şi „Luke 10:18” (Luca 10:18), au fost realizaţi folosind un model Nike Air Max din 1997. MSCHF a lansat 666 astfel de perechi, în colaborare cu rapperul Lil Nas X, şi a spus că au fost vândute toate în mai puţin de 1 minut.

În cele din urmă Nike și MSCHF au pus capăt disputei printr-o înțelegere în afara instanței.

Citește și

Alimentul consumat de cei care trăiesc până la 100 de ani. Comunități unice de pe glob în care oamenii au o viață lungă și sănătoasă

Răsturnare de situație în SUA: Curtea Supremă pune capăt politicii „discriminării pozitive” în universitățile americane

Pete Davidson se internează la un centru de dezintoxicare. Cu ce boală se confruntă comediantul