- Pentagonul nu mai este cea mai mare clădire din lume. Titlul este preluat de altă clădire.
- Clădirea are podele de marmură şi atriumuri de lumină pentru 4.700 de spații de birouri.
- Complexul a costat 388 de milioane$. Are 131 de lifturi, wellness și spații pentru conferințe.
Pentagonul nu mai este cea mai mare clădire de birouri din lume. Titlul a fost preluat acum de o altă clădire din Mumbai, numită Surat Diamond Bourse, care se află în Capitala pietrelor prețioase.
Advertisment
Ca în filmele din orașul diamantelor. Cea mai mare parte a pietrelor preţioase brute sunt extrase în Rusia sau Africa. Surat este orașul unde sunt tăiate aproximativ 90% din toate diamantele planetei. Acum, oraşul din statul Gujarat are şi o clădire record pentru a găzdui industria sa. Acesta cuprinde peste 650.000 de metri pătraţi de spaţiu, ceea ce ar însemna că a depăşit Pentagonul ca fiind cea mai mare clădire de birouri din lume. Complexul va fi inaugurat anul acesta. Are podele de marmură şi atriumurile pline de lumină care conectează peste 4.700 de spaţii de birouri, ce pot fi folosite şi ca mici ateliere pentru tăierea şi lustruirea diamantelor.
Complexul încă nu este gata 100%, dar proiectul a costat 388 de milioane de dolari. Are 131 de lifturi, facilităţi de luat masa, wellness şi săli de conferinţe pentru lucrătorii din domeniu. Clădirea a fost gândită de firma indiană de arhitectură Morphogenesis în urma unui concurs internaţional de design. Nu a fost în plan să se depășească dimensiunea Pentagonului, proiectul a fost făcut în urma cererilor. De aceea s-a ajuns la aceste dimensiuni. De asemenea, se planifică o serie de nouă curţi de 6.000 de metri pătraţi, cu scaune şi elemente de apă, care pot servi ca locuri de întâlnire ocazionale pentru comercianţi.
Recomandări
Citește și:
- FOTO-VIDEO. Incendiu de vegetație lângă București. Pompierii, chemați să intervină pentru a doua zi consecutiv
- Șeful MI6, apel către soldații care vor să dezerteze: „Rușii nemulțumiți spionează pentru Marea Britanie”
- Admitere 2023. 110.000 de elevi au intrat la liceul dorit. Câți rămân de repartizat în etapele următoare?
Partenerii noștri