Povestea Elenei Reygadas, cea mai bună bucătăreasă din lume în 2023

Mexicanca Elena Reygadas a fost declarată recent cea mai bună bucătăreasă din lume de către organizația World’s 50 Best Restaurants, scrie Robb Report.

Reygadas, care este proprietara restaurantului Rosetta din Mexico City, a fost desemnată câștigătoare pentru premiul din 2023. Aceasta a câștigat anterior titlul de cea mai bună bucătăreasă din America Latină în 2014 și a reușit acum să obțină această distincție mondială după aproape un deceniu.

Reygadas a declarat că este foarte recunoscătoare și onorată să primească acest premiu de la oamenii pe care îi admiră. Ea a subliniat că gătitul este o practică comună și că acest premiu aparține întregii sale echipe, precum și tuturor femeilor din bucătărie care au păstrat moștenirea culinară timp de generații.

Elena Reygadas, cea mai bună bucătăreasă din lume

Rosetta, restaurantul deschis de Elena Reygadas în 2010, a fost recunoscut pentru reinterpretarea mâncărurilor mexicane clasice, cu menționarea specială a pastelor făcute manual și a preparatelor precum tortellini hoja santa și pipián cu fistic și tacos romeritos.

Anul trecut, Rosetta s-a clasat pe locul 60 în lista celor mai bune restaurante din lume întocmită de World’s 50 Best Restaurants.

FOTO – Robb Report

Pe lângă Rosetta, Elena Reygadas mai deține și restaurantul Lardo și bistroul Café Nin. În 2019, a lansat prima sa carte de bucate.

Este o onoare să acordăm premiul The World’s Best Female Chef în acest an Elenei Reygadas, un bucătar care deschide calea pentru generațiile viitoare de femei lideri din Mexic și nu numai” , a declarat William Drew, directorul organizației World’s 50 Best Restaurants.

Prin susținerea mâncărurilor tradiționale și a biodiversității indigene, Reygadas promovează viitorul gastronomiei mexicane și suntem mândri să îi susținem misiunea cu acest premiu prestigios. „

Citește și

FOTO. Meghan Markle se află pe lista programului de încoronare a regelui Charles al III-lea. Reacțiile controversate ale fanilor

Îți e ascultat telefonul? Un expert în tehnologie explică dacă unele reclame online sunt întâmplătoare sau nu

Un apropiat al familiei regale susține că regina Camilla s-a simțit rănită că a fost numită ticăloasă de prințul Harry

Exit mobile version