• În ultimii 15 ani, producția de îmbrăcăminte s-a dublat.
  • În patru luni, H&M și Inditex au lansat 11.000 de colecții noi.
  • Shein e un magazin online evaluat la 100 de miliarde de dolari.
  • Shein vinde produse cât Inditex și H&M la un loc.

Haina îl face pe om… să polueze mediul. Cumpărăm mai multe haine decât purtăm într-o viață, spun specialiștii, care avertizează că obiceiul nostru de consum pune în pericol mediul în care trăim.HI

Ca să avem o garderobă sustenabilă și prietenoasă cu mediul, ar trebui să cumpărăm cu 75% mai puține haine. Articolele trebuie să fie fabricate din materiale de bună calitate și să le reciclăm când nu le mai purtăm – adică atunci când se rup, nu când ne plictisim de ele.

În ultimii 15 ani, producția de îmbrăcăminte s-a dublat, în timp ce perioada în care purtăm hainele a scăzut cu aproape 40%.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

Moda se schimbă repede, iar industria fast fashion e înlocuită de industria ultra-fast fashion, adică pe piață sunt lansate din ce în ce mai multe colecții noi de haine. De la începutul anului, giganții H&M și Inditex au lansat aproximativ 11.000 de stiluri noi.

Cel care dictează industria ultra-fast fashion e start-up-ul chinez Shein, care vinde produse cât Inditex și H&M la un loc. Compania chineză are doar magazine online și a fost evaluată la 100 de miliarde de dolari. Shein fabrică 6.000 de produse noi în fiecare zi.