• Criza COVID-19 continuă să reprezinte principala amenințare imediată
  • În 2021, pandemia este amenințarea numărul 1 în 16 țări
  • Coreea de Sud și Ghana sunt singurele în care pandemia nu se regăsește în top

Dacă vrei să treci cu bine de 2021, nu uita să treci în lista amenințărilor pentru compania ta: un shutdown planetar, atacuri cibernetice și un dezastru natural.

Acestea sunt cele mai mari riscuri care îți țintesc afacerea în acest an, potrivit Allianz Risk Barometer. Studiul include opiniile a 2.700 de experți din 92 de țări, care se ocupă de managementul riscului pentru companii.

Felix Damian, corespondent Aleph News: „Nu vreau să fiu pesimist, dar managementul riscului studiază exact asta, riscurile care își pot scoate afacere de pe șine, dacă nu te pregătești. Iar, în 2021, se prevăd 3 amenințări foarte clare, dincolo de pandemia de Covid-19. Este vorba de o potențială întrerupere a serviciilor online pe glob, un atac ransomware care îți poate fura toate datele și de dezastre naturale, care pot fi produse de schimbarea climatică.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Allianz Risk Barometer este un studiu serios, chiar daca este doar la a 10-a ediție și se bazează pe consultarea a peste 2700 de experți din domeniul managementului riscului. Acești directori generali, manageri sau specialiști în asigurări lucrează cu modele statistice și de capacitatea lor de a preîntâmpina amenințările depinde existența companiei. Și, iată ei spun că odată cu pandemia trebuie să ne așteptăm la scenarii extreme tot mai frecvente.

Anul trecut, epidemia izbucnită la Wuhan în China a fost subestimată și riscul pandemic era pe locul 16, dar acum se afla pe poziția a doua la nivel mondial. Mai există însă și alte preocupări pentru companii. În țări precum România, Polonia, Bulgaria sau Ungaria, pe podiumul riscurilor pentru afaceri se află pandemia, carantina și instabilitatea legislativă”.