Tesla reia comenzile din SUA pentru Model 3. Cât vor consta mașinile

FILE PHOTO: Visitors check a Tesla Model 3 car next to a Model Y displayed at a showroom of the U.S. electric vehicle (EV) maker in Beijing, China February 4, 2023. REUTERS/Florence Lo/File Photo

Tesla Inc. (TSLA.O) a reluat preluarea comenzilor pentru versiunea cu autonomie lungă a Model 3 în Statele Unite, se arată pe site-ul companiei, marți seara târziu, după o întrerupere temporară anul trecut din cauza întârzierilor la livrare, scrie Reuters.

Versiunea cu autonomie lungă a modelului Model 3 entry-level are un preț de 47.240 de dolari în prezent, cu aproximativ 18,5% mai puțin decât prețul de 57.990 de dolari la care a fost evaluat în august anul trecut, când Tesla a oprit preluarea comenzilor în SUA și Canada.

„Lista de așteptare este prea lungă. Se va activa din nou pe măsură ce creștem producția”, a scris atunci pe Twitter directorul executiv Elon Musk, ca răspuns la întrebarea unui utilizator privind întreruperea comenzilor.

Tesla se așteaptă să reia livrările sedanului electric cu autonomie mare Model 3 în luna iunie, potrivit site-ului. Cu toate acestea, încă nu acceptă comenzi în Canada, se arată pe site. Versiunea cu autonomie lungă a modelului Model 3 entry-level are o autonomie de peste 523 de kilometri cu o singură încărcare.

Pentru a impulsiona vânzările, Tesla a modificat în mod regulat prețurile vehiculelor sale de la începutul acestui an. După ce a redus prețurile anterior, compania le-a majorat ușor marți în Canada, China, Japonia și Statele Unite. Musk a declarat că Tesla este dispusă să sacrifice marja pentru volumul de vânzări în fața unei economii slabe, dar caută, de asemenea, să ridice din nou prețurile pentru a adapta livrările la producție.

Citește și

Exit mobile version