• Un milionar a declarat că și-a retras economiile de la o bancă din Shanghai după o neînțelegere cu agenții de securitate.
  • El a spus că a retras aproximativ 5 milioane de renminbi (783.000 de dolari) în bancnote și a cerut personalului să numere bancnotele manual.
  • A fost nevoie de doi manageri de bancă pentru mai mult de două ore pentru a număra prima sa retragere, a spus el.

Un milionar chinez a declarat că și-a retras economiile și a cerut personalului unei bănci din Shanghai să îi numere banii manual, după ce a avut o neînțelegere cu agenții de securitate, scrie Insider.

Bărbatul, cunoscut doar sub numele de „Sunwear”, a scris pe platforma de socializare Weibo că a retras aproximativ cinci milioane de renminbi (783.000 de dolari) în bancnote de la Banca din Shanghai după ce a primit „cel mai prost serviciu pentru clienți”. El a scris că agenții de securitate au avut o „atitudine teribilă”.

Sunwear a declarat că a scos maximul pe care îl putea retrage într-o singură zi, adăugând că intenționează să scoată și restul „zecilor de milioane” pe care le are pentru a le transfera la alte bănci. Nu este clar dacă acesta s-a întors pentru a-și retrage restul banilor.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

De asemenea, el a scris că a cerut băncii să îi numere banii de mână „în ipoteza în care nu ar fi fost suficienți”. A spus că a fost nevoie de câțiva angajați ai băncii pentru mai mult de două ore ca să-i numere banii.

Care a fost motivul

Banca spune că retragerea masivă a fost rezultatul unei neînțelegeri între client și un agent de securitate cu privire la protocoalele COVID-19. Potrivit unei declarații a Băncii din Shanghai, împărtășită de publicația chineză The Paper, Sunwear nu purta o mască atunci când s-a apropiat de sucursală. Un agent de securitate i-a ordonat atunci să își pună una, se arată în declarație.

Într-o postare ulterioară pe Weibo, Sunwear a spus că a uitat să își aducă masca și a cerut o mască de rezervă sau un magazin de unde ar putea cumpăra una. El a insistat că nu a refuzat portul măștii și că a respectat regulile COVID-19.