Unde locuiesc cei mai bogați oameni ai lumii. America Latină și Orientul Mijlociu, printre zonele preferate de miliardari

  • America de Nord este în continuare regiunea cu cel mai mare număr de persoane ultra-bogate. Și America Latină și Orientul Mijlociu au înregistrat creșteri de peste 15%.
  •  Numărul celor bogați a scăzut anul trecut cu 5,4% pentru prima dată din 2018.
  • Pandemia de Covid-19, cât și războiul din Ucraina, au influențat preferințele bogaților atunci când vine vorba de piața de desfacere a afacerilor.

Un raport al Statista arată că persoanele înstărite se concentrează în America de Nord. Numărul lor crește și în Orientul Mijlociu. Averea medie a bogaților a scăzut cu 5,5% și a ajuns la 45,4 mii de miliarde de dolari.

 America de Nord este în continuare regiunea cu cel mai mare număr de persoane ultra-bogate, cu 142.990 de persoane. Asia urmează pe locul al doilea, cu 108.370, iar Europa pe locul al treilea, cu 100.850 de persoane.

Creșteri ale numărului persoanelor bogate au fost înregistrate în America Latină și Orientul Mijlociul.

Cu toate acestea, numărul oamenilor bogați scade. După cum arată graficul realizat de Statista, populația ultra bogată din Asia a scăzut cu 10,9% în 2022, marcând cea mai mare scădere proporțională de la an la an dintre toate regiunile din lume.

Printre motivele invocate de analiștii raportului, referitor la scăderea numărului de persoane bogate, se numără impactul politicilor Chinei privind Covid-19, precum și războiul din Ucraina. Acestea au avut un impact puternic asupra exporturilor și al consumului, mai ales pe piețele cu greutate tehnologică și economică, precum Coreea de Sud și Taiwan.

Citește și: