Vânzările Adidas sunt în scădere după ce parteneriatul cu Kanye West a fost întrerupt. Ce se întâmplă cu stocurile rămase

File photo of Artist Kanye West looks on in the Oval Office of the White House during a meeting with President Trump to discuss criminal justice system and prison reform on October 11, 2018 in Washington, DC. Kim Kardashian West spoke out about Kanye West's bipolar disorder Wednesday, three days after the rapper delivered a lengthy monologue at a campaign event touching on topics from abortion to Harriet Tubman, and after he said he has been trying to divorce her.Kardashian West said in a statement posted in an Instagram Story that she has never spoken publicly about how West's bipolar disorder has affected their family because she is very protective of their children and her husband's "right to privacy when it comes to his health." Photo by Olivier Douliery/ Abaca Press

Adidas a raportat o scădere a vânzărilor, dar profituri mai bune decât se aștepta, în urma ruperii înțelegerii sale cu rapperul Kanye West, scrie Sky News. Firma a declarat că pierderea brandului său de adidași Yeezy a „afectat” afacerea, dar a subliniat că o parte din „durere” a fost eliminată de un bun mers al vânzărilor în China.

„Adidas” a declarat în martie că nu a decis ce va face cu stocurile nevândute de Yeezy, în valoare de 442 de milioane de lire sterline. Decizia de a se despărți de Kanye West a venit în urma comentariilor antisemite și a altor remarci făcute de acesta în octombrie anul trecut.

Vineri, compania nu a avut nicio actualizare cu privire la planurile sale privind bunurile care ar putea fi, eventual, anulate în totalitate sau refolosite. Firma a spus că este în continuare pe cale să înregistreze anul acesta prima pierdere anuală din ultimele trei decenii, estimată la 612 milioane de lire sterline.

Vânzările nete au scăzut cu 1%, la 4,6 miliarde de lire sterline, în timp ce profitul net a scăzut la 52 de milioane de lire sterline, de la 384 de milioane de lire sterline obținute în aceeași perioadă a anului trecut, a precizat compania.

Directorul general, Bjorn Gulden, a menționat reporterilor că, deși Adidas nu a luat încă o decizie în privința stocurilor rămase, opțiunile pentru pantofi au fost reduse și se apropie de o decizie. Pippa Stephens, analist senior de îmbrăcăminte la GlobalData, a declarat despre actualizarea companiei: „În timp ce problemele Adidas se datorează în mare parte rezilierii Yeezy, cu vânzări excluzând acest brand în creștere cu 9%, are, de asemenea, modele mai puțin dorite decât concurenții săi, ceea ce a îndepărtat mulți dintre cumpărătorii săi anterior loiali”.

Citește și

ChatGPT are propriile patru scenarii apocaliptice. Cum ar putea sfârși omenirea

Mama lui Jennifer Lopez a știut întotdeauna că fiica ei și Ben Affleck se vor împăca: „M-am rugat timp de 20 de ani”

Călătorii în timp record până în Dubai. Europa intră în cursa avioanelor hipersonice

Exit mobile version