• Icon of the Seas are cel mai mare parc acvatic existent pe un vas de croazieră.
  • Este un vas de croazieră lung de 365 de metri și cântărește peste 250 de mii de tone.
  • Primele croaziere cu turiști se vor organiza în Caraibe, în 2024.

Cel mai mare vas de croazieră, Icon of The Seas, impresionează prin dimensiunile sale. Este de cinci ori mai mare decât Titanicul, dar are și cele mai moderne servicii. Compania Royal Carribbean îl va scoate în larg anul viitor.

Icon of the Seas are șapte piscine, cincisprezece baruri și restaurante, un parc acvatic și chiar un patinoar.
Cu un tonaj brut de 250.800 de tone, de cinci ori mai mare decât Titanic, poate transporta aproape 10.000 de persoane, inclusiv 7.600 de pasageri și va străbate în curând Caraibe din Miami.

Va fi cel mai mare vas de croazieră din lume. Vei putea sa mergi cu familia, dar si cu toti vecinii, pentru ca va avea de toate pentru toti. În timp ce unii critică această structură colosală pentru amprenta ei de carbon, alții se minunează de ingineria sofisticată a acestui oraș plutitor și își rezervă deja biletele.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Când va fi gata vasul de croazieră?

Recent au fost facute primele teste in largul marii, iar echipele au testat toate mecanismele de la bord.
O caracteristică specială a noii nave, a cărei construcție a început în 2021: cupola sa gigantică de sticlă care îi acoperă prova. Icon of the Sea va fi si cel mai mare parc acvatic de pe mare. Acesta va avea șase tobogane, unul dintre ele cu o cădere uriașă de 14 metri și va avea un curs de obstacole care va acoperi o parte a navei la aproape 47 de metri deasupra nivelului apei.

Inaugurarea cu turiști la bord va fi în ianuarie 2024 la Miami. Icon of the Seas va naviga pe tot parcursul anului în vacanțe de șapte nopți în Caraibe, cu plecare din Miami.

Cât de atractive sunt acum croazierele de acest tip?

Sectorul croazierelor de agrement își revine acum încet după pandemia de Covid-19. Și liniile de croazieră își văd clienții revenind. Potrivit Asociației Internaționale Cruise Lines, volumul de pasageri va depăși nivelurile pre-pandemie în 2023 cu 31,5 milioane de pasageri.
De altfel, la șantierul naval de la Turku, in Finlanda mai sunt două vase de croazieră în lista de producție.
Noile vase de croazieră sunt construite cu gândul la încalzirea globală.
Și Icon of the Seas va fi propulsat de șase motoare. Acestea vor folosi gaz natural lichefiat pentru a genera un total de 67.500 de kilowați de putere pentru a conduce nava.

Citește și: