• Muzica este arta de a exprima sentimente, idei cu ajutorul sunetelor.
  • În Grecia antică muzica ocupa un loc mare în toate formele de activitate ale societății.
  • Muzica îți schimbă starea, reduce stresul și anxietatea și chiar îți îmbunătățește memoria.

Astăzi este sărbătorită ziua internațională a muzicii. Aceasta a fost marcată în 1975 de celebrul violonist și dirijor Lord Yehudi Menuhin pentru a încuraja promovarea artei muzicale în rândul tuturor claselor sociale ale societăţii și aplicarea idealurilor UNESCO: de pace şi prietenie între popoare.

Nu există date oficiale de unde, sau de când a început. Muzica preistorică datează din paleoliticul mijlociu și constă în lovituri între pietre, lemne sau orice alte obiecte uzuale. Au fost concepute și imnuri de slăvire, din urlete și dansuri. În Grecia antică, muzica ocupa un loc de seamă în mai toate formele de activitate ale societății. Se înscrie printre obiectele de învățământ cu mare pondere în formarea viitorului cetățean. Fără muzică nu se concepea spectacolul din perioada de mare înflorire a tragediei și comediei, iar profesionalismul muzical a culminat cu celebrele concursuri de mai târziu. Azi a început să se scrie o nouă istorie a muzicii cu ajutorul inteligenței artificiale. Creează muzică din texte și practic țintește sus în industria creării de conținut.

Indiferent de cine este creată, arta trebuie promovată

Arta trebuie promovată în fiecare zi. Muzica este o hrană pentru suflet, indiferent că e operă, că e hip hop, că e instrumentală, electronică, sau orice alt stil. Când ești îndrăgostit și fericit asculți muzică, când ești supărat asculți muzică, când ești la petrecere dai drumul la muzică, când vrei să te relaxezi și înainte de somn pui muzică. Muzica este ceva atât de vast, încât nu avem o definiție clară.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Este arta de a exprima sentimente și idei cu ajutorul sunetelor, este o știință a sunetelor, ritm, armonie. Nu sunt psiholog, dar atunci când asculți muzică ai numai beneficii. Îți schimbă starea, reduce stresul și anxietatea, crește concentrarea și productivitatea și chiar îmbunătățește memoria. Mai mult decât atât muzica se folosește și în diferite tipuri de terapii.

Citește și