• Soneria de la liceul Janos Zsigmond a fost înlocuită de rock ‘n’ roll.
  • Melodia „Don’t Cry” de la Guns N’Roses este folosită pentru sonerie.
  • Copii vin la școală pe muzică și pleacă tot pe muzică de la cursuri.

Școală a la Cluj! Liceul de unde unde nu chiulește nimeni! Supărat că soneria comunistă prezentă în școli îi dădea senzația „că i se oprește inima”, directorul adjunct al Liceului Unitarian „Janos Zsigmond” din Cluj-Napoca a lansat inițiativa – rock n’ roll la sonerie. Elevii sunt întimpinați la școală de 30 de boxe din care urlă muzica lui Pink Floyd, Rolling Stones sau Scorpions iar pentru anul ăsta, directorul a decis să alterneze între două melodii folosite pentru sonerie.

„Don’t Cry” de la Guns N’Roses îi anunță pe copii că începe școala, iar Nothing Else Matters de la Metallica – că s-au terminat cursurile.

„Mă bucur să văd zâmbetul de pe buzele copiilor atunci când vin la școală dimineața și se duc la cursuri pe muzică rock” spune directorul instituției unde elevii cântă rock zi de zi.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

„Limbajul muzical este un limbaj universal care accesează niște zone din creierul nostru pe care nu prea le accesează nimic altceva. Meloterapia este unul dintre tratamentele recunoscute”, a explicat Dana Hering, asistentă medicală la Spitalul Karolinska din Suedia.

Citește și