• „Munca onoraților noștri este la fel de diversă ca națiunea care sărbătorește cu ei astăzi”, a spus Biden.
  • Biden le-a avertizat pe femei că s-ar putea „să-și încurce părul” atunci când le-a pus medaliile peste cap.
  • „Voi vorbi azi cu Julia despre dacă i-a plăcut să fie vicepreședinte sau mai bine președinte”, a spus Biden mulțimii.

La o zi după întâlnirea cu membrii distribuției din serialul de succes „Ted Lasso”, Biden a acordat Medaliile Naționale pentru Arte și Medaliile Naționale pentru Științe Umaniste unui număr de actori, muzicieni și scriitori apreciați, inclusiv Julia Louis-Dreyfus, Bruce Springsteen, Gladys Knight, Amy Tan și Colson Whitehead, scrie The New York Times.

„Munca onoraților noștri este la fel de diversă ca și națiunea care sărbătorește cu ei astăzi”, a spus Biden la o ceremonie în Sala de Est a Casei Albe. „Dar fire comune le împletesc în multe feluri în țesătura Americii – căutarea excelenței, dorința de a crea, dorința de a se conecta și îndrăzneala de a spune adevărul, constructori de poduri și căutători de schimbare. Mai presus de toate, sunteți stăpâni în meseria voastră.”

Biden le-a avertizat pe femei că s-ar putea „să-și încurce părul” atunci când le-a pus medaliile peste cap, a glumit cu Knight că „a fost unul dintre Pips” şi l-a însufleţit pe Springsteen cu glume din New Jersey. Părea bucuros să-i ureze bun venit „președintelui Julia Louis-Dreyfus”, care a jucat rolul unui vicepreședinte care a urcat la Biroul Oval pe „Veep” și a apărut la Convenția Națională Democrată din 2020 în numele lui Biden.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Voi vorbi azi cu Julia despre dacă i-a plăcut să fie vicepreședinte sau mai bine președinte”, a spus Biden mulțimii. „Trebuie să-l dau seama.” Și-a amintit că, atunci când a întâlnit-o pe emblematica creatoare de modă Vera Wang în culise, el i-a spus: „De fiecare dată când deschid dulapul, o văd”. Apoi s-a întors către Wang. „Cred că aș fi putut să o spun puțin mai bine când am spus: Deschid dulapul, te văd tot timpul.” Dar, în timp ce publicul râdea, el a adăugat: „Rochiile tale arată întotdeauna frumos pe soția mea”.

Premiații la arte și științe umaniste

Printre ceilalți premiați la categoria arte s-au numărat marți artista și activistul social Judith Francisca Baca; Fred Eychaner; cântărețul José Feliciano; comediantul și actorul Mindy Kaling; pictorul Antonio Martorell-Cardona; și producătorul de film și televiziune Joan Shigekawa, precum și Billie Holiday Theatre și International Association of Blacks in Dance.

Printre premiați la categoria științe umaniste s-au numărat poetul și autorul Richard Blanco; educatoarea Johnnetta B. Cole; biograful Walter Isaacson; istoricul social Earl Lewis; savantul în studii native americane Henrietta Mann; romanciera Ann Patchett; avocatul pentru justiție socială Bryan Stevenson; și memorialistul Tara Westover, precum și „Native America Calling”, emisiunea radio cu apelare.

Pe măsură ce l-a recunoscut pe Whitehead, Biden a remarcat că el este singurul scriitor care a câștigat Premiul Pulitzer pentru ficțiune pentru lucrări consecutive, „The Underground Railroad” și „The Nickel Boys”. „Destul de bine, omule”, a spus Joe Biden.

Citește și