• „Munca onoraților noștri este la fel de diversă ca națiunea care sărbătorește cu ei astăzi”, a spus Biden.
  • Biden le-a avertizat pe femei că s-ar putea „să-și încurce părul” atunci când le-a pus medaliile peste cap.
  • „Voi vorbi azi cu Julia despre dacă i-a plăcut să fie vicepreședinte sau mai bine președinte”, a spus Biden mulțimii.

La o zi după întâlnirea cu membrii distribuției din serialul de succes „Ted Lasso”, Biden a acordat Medaliile Naționale pentru Arte și Medaliile Naționale pentru Științe Umaniste unui număr de actori, muzicieni și scriitori apreciați, inclusiv Julia Louis-Dreyfus, Bruce Springsteen, Gladys Knight, Amy Tan și Colson Whitehead, scrie The New York Times.

„Munca onoraților noștri este la fel de diversă ca și națiunea care sărbătorește cu ei astăzi”, a spus Biden la o ceremonie în Sala de Est a Casei Albe. „Dar fire comune le împletesc în multe feluri în țesătura Americii – căutarea excelenței, dorința de a crea, dorința de a se conecta și îndrăzneala de a spune adevărul, constructori de poduri și căutători de schimbare. Mai presus de toate, sunteți stăpâni în meseria voastră.”

Biden le-a avertizat pe femei că s-ar putea „să-și încurce părul” atunci când le-a pus medaliile peste cap, a glumit cu Knight că „a fost unul dintre Pips” şi l-a însufleţit pe Springsteen cu glume din New Jersey. Părea bucuros să-i ureze bun venit „președintelui Julia Louis-Dreyfus”, care a jucat rolul unui vicepreședinte care a urcat la Biroul Oval pe „Veep” și a apărut la Convenția Națională Democrată din 2020 în numele lui Biden.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Voi vorbi azi cu Julia despre dacă i-a plăcut să fie vicepreședinte sau mai bine președinte”, a spus Biden mulțimii. „Trebuie să-l dau seama.” Și-a amintit că, atunci când a întâlnit-o pe emblematica creatoare de modă Vera Wang în culise, el i-a spus: „De fiecare dată când deschid dulapul, o văd”. Apoi s-a întors către Wang. „Cred că aș fi putut să o spun puțin mai bine când am spus: Deschid dulapul, te văd tot timpul.” Dar, în timp ce publicul râdea, el a adăugat: „Rochiile tale arată întotdeauna frumos pe soția mea”.

Premiații la arte și științe umaniste

Printre ceilalți premiați la categoria arte s-au numărat marți artista și activistul social Judith Francisca Baca; Fred Eychaner; cântărețul José Feliciano; comediantul și actorul Mindy Kaling; pictorul Antonio Martorell-Cardona; și producătorul de film și televiziune Joan Shigekawa, precum și Billie Holiday Theatre și International Association of Blacks in Dance.

Printre premiați la categoria științe umaniste s-au numărat poetul și autorul Richard Blanco; educatoarea Johnnetta B. Cole; biograful Walter Isaacson; istoricul social Earl Lewis; savantul în studii native americane Henrietta Mann; romanciera Ann Patchett; avocatul pentru justiție socială Bryan Stevenson; și memorialistul Tara Westover, precum și „Native America Calling”, emisiunea radio cu apelare.

Pe măsură ce l-a recunoscut pe Whitehead, Biden a remarcat că el este singurul scriitor care a câștigat Premiul Pulitzer pentru ficțiune pentru lucrări consecutive, „The Underground Railroad” și „The Nickel Boys”. „Destul de bine, omule”, a spus Joe Biden.

Citește și