- Muzeul Guimet al artelor asiatice își deschide „Anul Chinei”.
- La Muzeul Maillol, fotograful nonconformist Andres Serrano deschide expoziția „Portrete ale Americii”.
- O parte a expoziției îi este dedicată lui Donald Trump „prin propriile sale cuvinte”.
Daca ai drum pe la Paris zilele acestea, să știi că două expoziții importante și-au deschis porțile și te așteaptă!
Muzeul Guimet, un muzeu consacrat artelor asiatice, își sărbătorește „Anul Chinei” cu un weekend festiv și plin de culoare. Fațada sa a fost îmbrăcată în roșu cu aceasta ocazie și te întâmpină cu muzică tradițională chineză, ceremonii ale ceaiului, un spectacol de circ precum și instalații monumentale și captivante.
În sfârșit, poti lua parte la tururi ghidate ale colecțiilor chinezești ale muzeului.
Și o alta invitație, de această dată la o expoziție de fotografie?
Este un muzeu poate mai puțin frecventat de turiștii romani dar foarte cunoscut altfel și foarte special.
Muzeul Maillol, în arondismentul 7, găzduiește începând de azi o expoziție de fotografii de Andres Serrano.
Numită „Portrete ale Americii”, acesta dezvăluie aproximativ 90 de lucrări din seria sa americană produsă din anii 1980 până în prezent. Cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale, artistul în vârstă de 73 de ani dresează un portret fără compromisuri al unei țări mai fracturate ca niciodată.
Cu 6 luni înainte de prezidențiale, munca fotografului ne permite să înțelegem mai bine o America angajată într-o bătălie electorală crucială pentru viitorul ei.
Devenit un purtător de stindard pentru libertatea de exprimare în Statele Unite, Andres Serrano este cunoscut și pentru munca sa neobișnuită, estetică și brută, care vorbește despre sex, religie, moarte și tortură.
Revenind la partea expoziției sale dedicată lui Donald Trump , Serrano spune că „Este un portret (al lui) prin propriile sale cuvinte și al cuiva care s-a autopromovat de zeci de ani”. L-a fotografiat pentru prima dată în 2004, când era doar un om de afaceri și prezentator de televiziune.
Citește și