• Arheologii au descoperit în Pompeii o sală de banchet antică.
  • Pereții negri erau plini de picturi din perioada Războiului Troian.
  • Podeaua iese în evidență datorită mozaicului de plăci albe.
  • Pompeii este ca un cufăr de comori nedescoperit în totalitate.

Poți merge în legendarul oraș Pompeii – cel acoperit de lava vulcanului acum două mii de ani. Tocmai au fost descoperite noi artefacte printre ruine. Arheologii au dat peste o sală de banchet cu pereți negri, decorați cu picturi mitologice din perioada Războiului Troian. Ele arată gladiatori și zei, precum zeul Apollo, preoteasa Cassandra, prințul Paris și dragostea lui, Elena. Podeaua iese și ea în evidență prin mozaicul de plăci albe.

Descoperirea a avut loc în cadrul celei mai mari săpături din ultima generație, subliniind poziția Pompeii ca fereastră principală asupra culturii și populației imperiului roman. Frescele, descrise ca fiind printre cele mai fine găsite în ruine, decorează pereții negri ai unei mari săli de banchet. Sala conține și un mozaic aproape complet pe podea, realizat din peste un milion de bucăți albe.

Ministrul Culturii e cel mai mândru: ”Pompeii chiar este un cufăr de comori.” Arheologii au săpat jumătate din insulă, dar nu se vor opri aici.

Recomandări

ROMÂNIA INTRĂ ÎN SCHENGEN
RUSIA DĂ „TRAVEL TIPS”
ROMÂNIA + BULGARIA = SCHENGEN
UN VIITOR ELECTRONIC
ÎNCHIDEREA „ABATOARELOR”
DOBOARĂ ARMATA DRONELE?

Ultima modă la britanici este înmormântarea în cripte de piatră ca pe vremuri. Din exterior arată ca un deal cu iarbă, numai bun de făcut un picnic cu familia. Interiorul, în schimb, este macabru. Acolo se află locul de veci al celor care nu mai sunt printre noi. Criptele vor fi deschise pentru vizitatori anul viitor.
Pentru luxul din lumea de dincolo trebuie să plătești acum.1.000 de euro la instalare – și încă 2.500 dacă vrei să prelungești șederea după 100 de ani.

Citește și