• Centrul Pompidou a reunit obiecte de la Tate, MoMA, Guggenheim, Philadelphia Museum of Art, The Art Institute of Chicago, Muzeul de Artă din Dallas.
  • Pentru Centrul Pompidou, Atelierul artistului este „Bijuteria Muzeului”.
  • Brâncuși este „inventatorul artei moderne”, a statuat un judecător american.


Dacă n-ai prins expoziția Brâncuși de la Timișoara, mai ai o șansă la Paris. De astăzi îl poți vedea pe Brâncuși la Centrul Pompidou. Expoziția își propune să prezinte nu numai operele sculptorului, ci și procesul său creativ. Pentru asta au reconstituit parțial atelierul său din Impasse Ronsin.


Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

Nu este prima, dar este probabil cea mai importanta retrospectiva Brâncuși. Ce putem vedea?

Această retrospectivă de excepție expune peste o sută douăzeci de sculpturi și patru sute de lucrări. În centrul expoziției se află reconstituirea identică a atelierului său, matricea istorică a întregii sale creații, considerat bijuterie a colecției Muzeului Național de Artă Modernă încă de la moștenirea sa din 1957.


Un set excepțional de sculpturi, împrumutate de numeroase colecții private și muzeale (Tate Modern, MoMA, Guggenheim, Philadelphia Museum of Art, The Art Institute of Chicago, Muzeul de Artă din Dallas, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul de Artă din Craiova…) sunt reunite în mod excepțional și este probabil singura ocazie să le vedeți împreună.



Citește și