• În timp ce unii istorici au pus la îndoială faptul că orașul a existat vreodată în afara mitului, noi cercetări au scos la iveală rămășițele acestei Atlantide nordice” în Marea Wadden.
  • Arheologii de la Universitatea Christian-Albrecht din Kiel au descoperit aproximativ 1,9 kilometri de movile medievale.
  • Noile descoperiri au inclus un port, fundațiile unei biserici mari și sisteme de drenaj.

Legenda spune că orașul, care a fost cândva înfloritor și care acum se află în largul coastei din nordul Germaniei, a fost înghițit de Marea Nordului într-o singură noapte, în urma unei furtuni puternice, ca pedeapsă pentru păcatele locuitorilor săi. Potrivit folclorului, aceste păcate includeau lucruri precum beția, impietatea și etalarea bogăției, scrie Science Alert.

Astfel, poveștile spun că viața din abundență a dus la o viață imorală, iar sfârșitul a venit în preajma Crăciunului, când mai mulți tineri care au consumat alcool au încercat să forțeze un preot să dea ultima împărtășanie unui porc la un han local.

Clericul a mers la biserică și s-a rugat și i-a cerut lui Dumnezeu să-i pedepsească pe tineri. A părăsit orașul a doua zi și, la scurt timp după aceea, a avut loc marea furtună care a șters Rungholt de pe fața pământului.

Recomandări

MESIA REPUBLICANILOR
AVIOANE RUSEȘTI LÂNGĂ UK
ORBAN CONTRA UE
SECURITATE LA M. NEAGRĂ
RUȘII JEFUIESC ÎN KURSK
AȘA, XI?

În legendele medievale, sunetul clopotniței sale putea fi auzit din adâncurile Mării Nordului. În timp ce unii istorici au pus la îndoială faptul că orașul a existat vreodată în afara mitului, noi cercetări au scos la iveală rămășițele acestei Atlantide nordice” în Marea Wadden, potrivit raportului.

Fundațiile unei biserici și sisteme de drenaj, găsite de arheologi

Arheologii de la Universitatea Christian-Albrecht din Kiel au descoperit aproximativ 1,9 kilometri de movile medievale în jurul unei insule cunoscute acum sub numele de Südfall, după ce au cartografiat locul cu ajutorul unui studiu geofizic.

Rămășițele așezărilor ascunse sub bălțile de noroi sunt mai întâi localizate și cartografiate pe o zonă largă folosind diverse metode geofizice, cum ar fi gradiometria magnetică, inducția electromagnetică și seismica”, spune Dennis Wilken, geofizician la Universitatea Kiel, despre această cercetare într-un comunicat de presă.

Noile descoperiri au inclus un port, fundațiile unei biserici mari și sisteme de drenaj, potrivit noilor cercetări. În comunicatul de presă se precizează că investigațiile în zona de maree au continuat să scoată la lumină noi descoperiri semnificative” și au oferit informații inedite despre viața populației din Frisia de Nord.

Cercetătorii lucrează contra cronometru deoarece condițiile de mediu devorează continuu rămășițele. Rămășițele așezărilor medievale sunt deja puternic erodate și adesea detectabile doar ca amprente negative”, spune Hanna Hadler, care lucrează la Institutul de Geografie al Universității din Mainz. Așadar, trebuie să intensificăm urgent cercetările”, adaugă ea.

Citește și