• Producătorul de jocuri video Nintendo a anunțat că a schimbat numele japonez al lui Spike, maistrul care apare în „The Super Mario Bros. Movie”.
  • Personajul, care a apărut pentru prima dată ca inamic al lui Mario în jocul „Wrecking Crew” din anii 1980, va fi redenumit în japoneză din Blackie” în Spike”.
  • Personajul Foreman Spike a debutat în seria Wrecking Crew din 1985 ca muncitor în construcții și rival al lui Mario.

Producătorul de jocuri video Nintendo a anunțat că a schimbat numele japonez al lui Spike, maistrul care apare în „The Super Mario Bros. Movie”, înainte de lansarea filmului în Japonia, la sfârșitul acestei luni, scrie CNN.

Personajul, care a apărut pentru prima dată ca inamic al lui Mario în jocul „Wrecking Crew” din anii 1980, va fi redenumit în japoneză din „Blackie” în „Spike”, așa cum a fost cunoscut de fanii occidentali în ultimele trei decenii. Nintendo nu a oferit un motiv pentru decizia de a schimba numele, care ar putea fi văzută ca o insultă rasistă. Compania a spus doar că noul nume japonez va fi același cu cel folosit în Europa și Statele Unite. „Numele din The Super Mario Bros. Movie, care va fi lansat pe 28 aprilie 2023, va fi de asemenea Spike”, a adăugat compania într-un tweet postat joia trecută pe contul său japonez de Twitter.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Personajul Foreman Spike a apărut inițial în seria Wrecking Crew din 1985 ca muncitor în construcții și rival al lui Mario. El a făcut saltul pe marele ecran în filmul „Super Mario Bros. Movie” din acest an, în care apare ca fost șef al lui Mario și al fratelui său Luigi înainte ca aceștia să renunțe la slujbele lor din construcții pentru a-și începe propria afacere cu instalații sanitare.

Filmul, care a avut încasări de peste 200 de milioane de dolari în SUA și Canada în cele cinci zile de la lansare, potrivit unui comunicat de presă, și o cifră estimată la 377 de milioane de dolari la nivel mondial, îi are în distribuție pe Chris Pratt în rolul lui Mario, Charlie Day în rolul lui Luigi și Anya Taylor-Joy în rolul Prințesei Peach.

Mario și Luigi au apărut în mai multe titluri de jocuri produse de Nintendo în ultimii ani, printre care Mario Kart, Super Mario Odyssey și Super Mario Party. Mario Kart 8 Deluxe rămâne cel mai bine vândut titlu al producătorului de jocuri, având 52 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume de la lansarea sa în 2017 pe Switch, potrivit Nintendo.

Citește și