• „Doar creatorii umani sunt eligibili”pentru premiile Grammy, a declarat vineri Academia de înregistrări.
  • Lucrările realizate exclusiv cu ajutorul AI sunt interzise, dar unele lucrări muzicale create cu ajutorul AI se pot califica la anumite categorii, spune regulamentul.
  • Creatorii de muzică trebuie acum să contribuie la cel puțin 20% dintr-un album pentru a obține o nominalizare.

Premiile Grammy au noi reguli. „Doar creatorii umani sunt eligibili” pentru premiile Grammy, a declarat vineri Academia de înregistrări, în contextul în care organismul care acordă cele mai recunoscute premii muzicale din lume încearcă să limiteze utilizarea inteligenței artificiale (AI) în industrie, scrie Reuters.

Lucrările realizate exclusiv cu ajutorul AI sunt interzise, dar unele lucrări muzicale create cu ajutorul AI se pot califica la anumite categorii, scrie în regulamentul actualizat al academiei. „O lucrare care nu conține niciun autor uman nu este eligibilă în nicio categorie”.

Creatorii de muzică trebuie acum să contribuie la cel puțin 20% dintr-un album pentru a obține o nominalizare. În trecut, orice producător, compozitor, inginer sau artist care apărea pe un album putea obține o nominalizare pentru albumul anului, chiar dacă persoana respectivă avea o contribuție mică.
Prima ceremonie a Grammy a avut loc în 1959 și a premiat creatorii muzicali din 1958.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Scenariștii WGA au intrat în grevă

În noiembrie 2022, OpenAI a lansat ChatGPT, un chatbot gratuit susținut de Microsoft Corp (MSFT.O), care poate genera un dialog asemănător cu cel uman pe baza unor intrări simple. Aplicațiile de inteligență artificială s-au înmulțit, permițând utilizatorilor să anime fotografii, să creeze avataruri în filme și să scrie cântece, eseuri și articole.

Oamenii din multe profesii se tem din ce în ce mai mult că inteligența artificială ar putea înlocui oamenii. De exemplu, Writers Guild of America (WGA) și Screen Actors Guild (SAG-AFTRA) se luptă cu utilizarea inteligenței artificiale în domeniile creative ale scenaristicii și actoriei.

WGA dorește să limiteze utilizarea inteligenței artificiale în scenaristică, în timp ce actorii SAG doresc să se asigure că membrii săi pot controla utilizarea personalităților lor digitale și că pot primi o compensație adecvată.

Scenariștii WGA au intrat în grevă la începutul lunii mai și încă nu au ajuns la un acord cu studiourile în ceea ce privește utilizarea inteligenței artificiale, printre alte probleme. Actorii ar putea intra și ei în grevă dacă SAG-AFTRA nu pot ajunge la un acord în legătură cu probleme similare.

Citește și