- Rory Bidwell din Devon obține 162 de puncte la testul Mensa, depășindu-l pe Einstein.
- Rory Bidwell, la vârsta de 2 ani rezolva puzzele-uri, iar 7 ani stăpânea algebra ca un student.
- Rory e pasionat de sport și are titlul „Jucătorul Anului” la cross-country, fotbal și rugby.
Un băiat de doar 12 ani din Devon a obținut la testul de inteligență un scor mai mare decât a lui Albert Einstein. Mai mult decât atât! Mama lui spune că în timpul testului făcea și scurte plimbări prin casă. Era foarte relaxat.
Cine este acest Rory Bidwell?
E un copil minune. Rory Bidwell, un elev de 12 ani din Devon, a devenit membru al prestigioasei societăți Mensa, cea mai mare și mai veche societate high-IQ din lume, după ce a obținut un scor impresionant de 162 de puncte la testul Cattell III B.
Acest scor l-a plasat pe Rory peste estimările de inteligență ale unor genii precum Albert Einstein, care a fost evaluat la 160. Mama sa spune că a abordat evaluarea cu o atitudine foarte relaxată, chiar făcând o scurtă plimbare la toaletă în timpul unui segment al testului. Părinții lui Rory oricum sesizaseră altfel de abilități la el. Rezolva puzzele-uri foarte repede, încă de la 2 ani, iar la 7 ani stăpânea algebra ca un student. Când a început pandemia, el a citit în primele săptămâni toate cele 7 cărți din seria Harry Potter, totalizând peste un milion de cuvinte citite. Mai este pasionat și de sport. Reprezintă mereu școala la cross-country, fotbal și rugby. Și are câștigat și titlul de „Jucător al Anului” pentru echipa de fotbal Torridgeside.
De asemenea, participă activ la competițiile de înot ale aceluiasi club. Dezvoltarea sa armonioasă, îmbinând excelența academică cu performanțele sportive, subliniază natura diversificată a aptitudinilor sale. Mensa, ca societate care celebrează inteligența în toate formele ei, primește astfel de minți strălucite și încurajează continuarea explorării potențialului lor.
Citește și
- 24 ianuarie 1859: Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza
- BNR: România se poate lăuda cu o industrie puternică. Țările pe care le-a devansat
- Christopher Nolan, regizorul filmului „Oppenheimer”, nu s-a uitat la nominalizările la Oscar: „Pur şi simplu nu am vrut să aducem ghinion”