• Michael Crawford, cercetător: Dimensiunea creierului uman s-a micșorat cu 20%.
  • Crawford susține că scorurile IQ au scăzut cu aproximativ 7% per generație.
  • O dietă pe bază de plante are multe beneficii, precum și una care conține pește.

Viața modernă te fascinează și pune totul pe repede înainte. Deși ai toată informația la un click distanță pentru a-ți ține creierul antrenat, IQ-ul oamenilor scade constant din cauza mai multor factori. Michael Crawford, cercetător și scriitor, a analizat cauzele pentru care numărul de boli
mintale a crescut exponențial în ultimele decenii.

Deși se vorbește foarte des despre copii supradotați și de condiții net superioare față de deceniile trecute pentru a ne proteja sănătatea fizică și mintală, media generală nu arată deloc bine. Profesorul Michael Crawford, care este director al Institutului de Chimie a Creierului și Nutriție Umană, susține că dimensiunea creierului uman s-a micșorat cu 20% în ultimele decenii, iar scorurile de IQ au scăzut constant, în timp ce cazurile de boli mintale au crescut foarte mult. Asta înseamnă o medie de minus 7% IQ per generație.

Crawford: Ceea ce mâncăm ar fi de vină pentru scăderea sănătății creierului nostru

El spune că ceea ce mâncăm acum ar putea fi de vină pentru scăderea sănătății creierului nostru, dar și schimbările din mediul înconjurător. Oamenii de știință spun că această tendință a început să apară atunci când oamenii au început să renunțe la grăsimi cu gândul că asta îi va veri de bolile cardiovasculare, ca mai apoi, studiile să arate că zahărul și toate produsele ultraprocesate să facă acest lucru. Tot el spune că de vină sunt dietele de toate felurile care inundă internetul și promovează o alimentație haotică și fără beneficii reale pentru sănătate.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Patrick Holford, un activist din domeniul sănătății, spune că dieta de astăzi conține mai puțin de o zecime din grăsimile Omega-3 pe care le-au consumat strămoșii noștri și acest lucru are consecințe grave asupra sănătății mintale. Rata crescută de depresie, autism, ADHD și demența sunt toate strâns legate de lipsa fructelor de mare. Consumul crescut de pește sau suplimentarea uleiurilor de pește omega-3 reduce riscul de demență cu 20%.

Crawford spune că ar trebui să ne uităm și să studiem mai mult ce mâncau strămoșii noștri, chiar homo sapiens, pentru că răspunsul la o alimentație echilibrată vine din ceea ce-ți pot oferi pământul și apa, adică legume, mult pește, nuci, semințe.

Citește și: