• Există un loc în care nimeni nu ar visa să meargă în plină vară, deoarece este cunoscut ca fiind cel mai fierbinte loc din lume.
  • Valea Morții din estul Californiei se află în deșertul Mojave și, în timpul lunilor de vară, este cel mai fierbinte loc de pe Pământ.
  • În ciuda multiplelor valuri de căldură care au loc în Valea Morții, unii oameni încă aleg să locuiască în zona cunoscută ca fiind cel mai fierbinte loc din lume.

Există un loc în care nimeni nu ar visa să meargă în plină vară, deoarece este cunoscut ca fiind cel mai fierbinte loc din lume. Valea Morții din estul Californiei se află în deșertul Mojave și, în timpul lunilor de vară, este cel mai fierbinte loc de pe Pământ fiind cunoscut pentru că are cea mai ridicată temperatură a aerului.

Zona Furnace Creek din Valea Morții a atins o temperatură toridă de 56,7 grade Celsius pe 10 iulie 1913, făcând din această zi una dintre cele mai fierbinți din istorie. În medie, temperaturile de vară din Vale depășesc adesea 45C. În 2021, deșertul Lut din Iran și deșertul Sonoran au înregistrat temperaturi la suprafață de 80,8C, potrivit science.org.

Temperaturile aerului, precum cele înregistrate în Valea Morții, sunt influențate de circulația de creștere și coborâre a maselor de aer în atmosferă, precum și de mișcarea vântului în peisaj, potrivit NASA. La doar câteva zile după ce a fost făcută cea mai caldă înregistrare, temperatura la suprafață a atins o temperatură de 93,8C la Greenland Ranch, în Valea Morții.Cei de la Guinness World Records au declarat că temperatura a fost „la doar 11 grade distanță de punctul de fierbere al apei”.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

În ciuda multiplelor valuri de căldură care au loc în Valea Morții, unii oameni încă aleg să locuiască în zona cunoscută ca fiind cel mai fierbinte loc din lume. The New York Times relatează că 576 de persoane locuiesc în această zonă, care este cunoscută ca având cel mai mare parc național din SUA în afara Alaskăi.

Cu toate acestea, Valea Morții nu și-a căpătat porecla datorită temperaturilor ridicate. Numele zonei a apărut pe fondul goanei după aur din California, la mijlocul anilor 1880, când a început să se răspândească vestea că s-a descoperit aur. Grupuri de oameni s-au îndreptat atunci cu căruțele lor spre Vale în speranța de a găsi o viață mai bună.

La acea vreme, căutătorii de aur au căpătat cunoștințele necesare pentru a nu face călătoria în timpul iernii din cauza furtunilor de zăpadă periculoase din Sierra Nevada. Când 107 căruțe au ajuns la Salt Lake City, care era ultima oprire de aprovizionare înainte de a se aventura prin deșerturile din Nevada și peste munții Sierra Nevada, era deja sezonul furtunilor de zăpadă.

Grupul a decis apoi să urmeze un alt traseu de-a lungul Old Spanish Trail, foarte rar folosit. Pe acest traseu, căruțele s-ar fi îndreptat spre sud, spre actualul Las Vegas și spre sudul Californiei, pe la capătul sudic al munților Sierra Nevada, ceea ce ar fi fost un mod mult mai sigur de a călători în timpul lunilor reci. Grupul de pionieri s-a rătăcit apoi de-a lungul traseului, dar, potrivit rapoartelor, doar un singur călător a murit din cauza deshidratării pe drum. Pionierii au poreclit apoi zona „Valea Morții”, după ce au fost salvați de doi cercetași, William Lewis Manly și John Rogers.