• Triet a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor cu filmul „Anatomia unei căderi”.
  • Sandra Huller a obținut premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal.
  • Judith Godrèche a lansat un apel împotriva abuzurilor din lumea cinematografică.

Justine Triet a devenit a doua femeie cineast din istoria de 49 de ani a Premiilor Cesar care a câștigat trofeul pentru cel mai bun regizor pentru „Anatomia unei căderi”, care a mai obținut premiul pentru cel mai bun fillm, scenariu original și montaj. Totodată, Sandra Huller a obținut premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, relatează Variety.

Drama supranaturală „The Animal Kingdom”, de Thomas Cailley, a dominat, de asemenea, cursa, obținând o serie de premii, inclusiv pentru cinematografie, costume, efecte vizuale și muzică.

Arieh Worthalter a câștigat premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul principal din „The Goldman Case”, drama judiciară a lui Cédric Kahn, iar Adèle Exarchopoulos a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul principal din „All Your Faces”.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Judith Godrèche, despre abuzurile sexuale în cinematografie

În timp ce cinematograful francez se bucură de atenția Oscarurilor, actorii vobesc despre abuzurile fizice și sexuale pe care le-au suferit în timpul adolescenței, din partea regizorilor cu zeci de ani mai în vârstă. Actrița și regizoarea Judith Godrèche a lansat vineri, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor César, un apel pentru o nouă eră de adevăr în ceea ce privește abuzurile sexuale și hărțuirea în lumea cinematografică franceză, după decenii de tăcere și negare.

„Nu este nimic în comparație cu un bărbat de 45 de ani cu două mâini dezgustătoare pe sânii mei de 15 ani. Cinematograful este făcut din dorința noastră de adevăr. Filmele ne urmăresc la fel de mult cum le privim noi. Este făcută și din nevoia noastră de umanitate, nu? Deci de ce ? De ce să acceptăm că această artă pe care o iubim atât de mult, această artă care ne leagă, este folosită ca acoperire pentru traficul ilicit de fete tinere?”, a declarat Godreche în timpul discursului său.

Citește și