• Oamenii de succes dezvăluie câteva trăsături esențiale ale reușitei: Nu înceta niciodată să îți ridici așteptările! Nu te lăsa ținut pe loc de sceptici!
  • Perfecționează-ți abilitățile de vorbit în public și rămâi concentrat! Nu amâna ce ai de făcut!
  • Citește constant!

Ce trebuie să faci pentru a avea nu numai milioane de dolari în bancă, dar și pentru a fi extrem de admirat de public? Există câteva trăsături unice, de care ai nevoie pentru a ajunge la astfel de obiective. Unele dintre cele mai importante pot fi identificate la oameni de succes precum Jeff Bezos, Oprah Winfrey sau Warren Buffett, scrie CNBC.

Nu înceta niciodată să îți ridici așteptările! Pentru a ajunge sus, trebuie să evoluezi în mod constant și să fii inovator. Să presupunem că ți-ai atins toate obiectivele în acest an. Ai de gând să păstrezi aceste obiective la fel pentru anul viitor? Nu. Așa funcționează mintea lui Bezos, fondatorul Amazon. Mereu se gândește la următorul lucru important. De exemplu, cum poate un model de servicii pentru clienți să aibă și mai mult succes?

Nu te lăsa ținut pe loc de sceptici. Toată lumea are o idee de milioane de dolari, dar este nevoie de curaj pentru a merge mai departe cu aceste idei, mai ales atunci când există oameni care te descurajează. Există miliardari care nu au urmat niciodată un curs de afaceri, dar au crezut în ideea lor, în ciuda opoziției celor din jur, așa cum este cazul fondatoarei companiei Spanx, Sara Blakely.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Perfecționează-ți abilitățile de vorbit în public! Nimeni nu se naște cu excelente abilități de comunicare. La fel ca învățarea conducerii unei mașini, capacitatea de a vorbi în public cu încredere și în mod clar necesită practică.

După absolvirea studiilor universitare, Warren Buffett s-a înscris la un curs de vorbire în public Dale Carnegie. Era îngrozit de vorbitul în public, dar știa că trebuie să-și depășească această teamă pentru a avea succes.

Acel curs de 100 de dolari mi-a dat cea mai importantă diplomă pe care o am”, a spus el. „Cu siguranță, a avut cel mai mare impact în ceea ce privește succesul meu ulterior.”

Rămâi concentrat și nu amâna ce ai de făcut!

Trăim într-o lume care ne distrage atenția. Cei mai bogați oameni nu sunt îngăduitori cu ei înșiși și nu își permit să lase să intervină amânarea.
Bezos a dezvăluit într-un interviu cu fratele său, Mark, cum reușește să își mențină concentrarea: ocupându-se doar de un singur lucru la un moment dat.

Când iau cina cu prietenii sau cu familia, îmi place să fac ceea ce fac”, a spus el, potrivit TechCrunch. „Nu-mi place multitasking-ul. Dacă îmi citesc e-mailul, vreau să-mi citesc e-mailul”.

Elon Musk face parte din aceeași categorie de oameni de succes concentrați asupra unui subiect. Un prieten de colegiu al lui Musk, Navaid Farooq, a spus despre directorul Tesla: „Când Elon se ocupă cu ceva, el acordă acelui lucru un nivel deosebit de interes, altfel decât ar face-o alte persoane”, a spus Farooq. [..,] Aceasta este ceea ce îl diferențiază pe Elon de restul oamenilor.”

Fii un cititor de cărți asiduu!

Ceea ce faci în timpul tău liber are un impact imens asupra succesului tău, iar una dintre cele mai bune modalități de a-ți petrece orele în care nu lucrezi este să asimilezi cunoștințe – chiar și despre subiecte din afara carierei tale – prin intermediul cărților.

„Nimic, nici un singur lucru sau vreo activitate, nu poate înlocui experiența unei lecturi bune – călătorind într-un alt tărâm, prin intermediul cuvintelor”, a scris Oprah Winfrey într-un articol pentru site-ul ei.

Și alți oameni de afaceri de succes atribuie succesul lor lecturilor. Buffett petrece cinci până la șase ore pe zi citind ziare și reportaje corporative. Bill Gates citește 50 de cărți pe an. Și Mark Cuban a spus că citește „mai mult de trei ore aproape în fiecare zi.”