E oficial – o nouă companie intră sub umbrela Microsoft: „Câștigă teren în fața competiției”

Sursa foto: Profimedia
  • Microsoft a primit aprobarea din partea SUA de a achiziţiona o companie de inteligenţă artificială şi tehnologie de vorbire
  • Tranzacţia anunţată iniţial în aprilie va costa 19,7 miliarde de dolari
  • Compania a dezvoltat programul de recunoaştere vocală Siri al Apple

Microsoft a primit aprobarea din partea SUA de a achiziţiona compania de inteligenţă artificială şi tehnologie de vorbire Nuance Comunications.

Nuance este o corporaţie multinaţională ce dezvoltă software-uri de inteligenţă artificială şi recunoaştere verbală.

Acordul de vânzare-cumpărare este de 19,7 miliarde de dolari şi a fost anunţat iniţial în aprilie anul acesta. Cele două companii s-au asociat în 2019. Fuziunea completă se doreşte a fi încheiată până la finalul lui 2021.

Răzvan Voica este CEO & cofondator al The Informal School of IT, un program de cursuri oferite pentru specializarea IT-ştilor. Acesta consideră că achiziţia companiei Nuance de către Microsoft este o posibilă intenţie a Microsoft de a intra în zona medicală.

Răzvan Voica: „Mi se pare destul de interesantă achiziţia asta. Reprezintă un pas strategic din partea Microsoft de a oferi şi mai mult în paleta de servicii oferite. Nu cred că va avea un impact direct în modelul de preţ. E un pas strategic şi un pas prin care câştigă doar cumva teren în faţa competiţiei.”

Unul dintre cele mai cunoscute programe de recunoaştere verbală dezvoltat de Nuance Communications este programul Siri, disponibil pe toate telefoanele produse de către Apple.

Răzvan Voica, CEO The Informal School of IT: „Au fost într-o colaborare care a fost destul de opacă cu Apple. Nu se ştie care e relaţia acum cu Apple şi cum va impacta decizia de a face această fuziune cu Microsoft, relaţia lor pe care o au cu Apple care teoretic ar trebui să fie în continuare în picioare.”